Binance kijkt naar overname van een bank

Binance, een van ’s werelds grootste cryptocurrency-beurzen op dit moment, onderzoekt naar verluidt de aankoop van een bank, zoals een recent rapport van Bloomberg onlangs meldde.

Een potentiële deal als deze zou kunnen helpen de kloof te dichten tussen de nog steeds groeiende cryptocurrency-industrie en meer traditionele financiën.

Eerder werd als cryptocurrency gigant Binance CEO Changpeng Zhao geciteerd die zei dat het bedrijf klaar is om meer dan $1 miljard uit te geven aan overnamedeals.

Dit houdt in dat de beurs, ondanks de sterke daling in de cryptomarkt, nog steeds veel mogelijkheden ziet om te investeren in verschillende sectoren, waaronder gaming en e-commerce. Het bedrijf kijkt nu echter dus ook naar het overnemen van banken, wat zou helpen zijn potentiële klantenbestand uit te breiden.

Zhao gaf niet aan welke bank Binance zou kunnen overnemen. Ook gaf hij aan dat de beurs ook zou kunnen kiezen voor een minderheidsbelang in plaats van een volledige overname. De miljardair benadrukte tevens dat Binance banken zou kunnen helpen bij het uitbreiden van hun gebruikersbestand en het verhogen van hun waardering.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!