62% van de Dogecoins staan op winst

De prijs van Dogecoin is enorm gestegen tijdens het recente nieuws omtrent Elon Musk en zijn overname van Twitter. De prijsstijging van afgelopen week komt uit op 98,5%. Hierdoor staat Dogecoin op de 8ste positie op crypto marktkapitalisatie ranglijst. Het verslaat hiermee het smart contract platform Cardano. De prijs van Dogecoin stegen significant toen Elon Musk op 26 oktober zijn Twitter-bio aanpaste met de titel “Chief of Twit” en toen Musk de deal sloot op 28 oktober.

Door de acties van Elon maakt volgens IntoTheBlock maar liefst 62% Dogecoin bezitters winst. Daarmee is Dogecoin één van de grootverdieners gebleken in de huidige bearmarkt. Al langere tijd is er een verband tussen Musk zijn gedrag en de prijsontwikkelingen omtrent Dogecoin. Zo speculeerde Elon Musk tijdens de afgelopen bullrun veelal of het même project. Daarmee kwam Elon zelf op een late night show terecht waarin het project werd besproken. Dogecoin haalde toen bijna een prijs van $1 dollar. Op het moment staat de prijs van Dogecoin op iets meer dan $0,12. 

Door het gedrag heeft Musk de toepasselijke bijnaam “The Dogefather” geërfd. Met zijn overname is er de hoop dat Elon Dogecoin gaat integreren met Twitter. Elon is ook in zijn andere bedrijven actief met Dogecoin bezig. Zo lanceerde de Zuid-Afrikaan een parfum bij zijn bedrijf The Boring Company. Het parfum is te koop met Dogecoin.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!