Dogecoin pakt nummer 8 positie van Cardano af

De prijs van Dogecoin (DOGE) kende zaterdag een enorme rally, die met meer dan 60% steeg. De ‘memecoin’ staat nu zelfs boven Cardano (ADA) qua marktkapitalisatie; bevindt zich nu op plek acht qua grootste cryptocurrencies.

De meme cryptocurrency zag enorme winsten nadat Tesla CEO Elon Musk de overname van social mediagigant Twitter afrondde. Musk werd eigenaar van het platform nadat hij maandenlang zonder succes had geprobeerd zich uit de deal te wurmen. 

De recente rally werd aangewakkerd door speculatie over Musk die mogelijk Dogecoin zou integreren in het prominente social media platform. 

Charles Hoskinson, CEO van het blockchain engineeringbedrijf Input Output, stelde onlangs voor om Dogecoin toe te voegen aan Twitter in de vorm van een Cardano sidechain. 

De prijs van Dogecoin concurrent Shiba Inu zag ook een aanzienlijke rally en klom naar de 13e plaats qua marktkapitalisatie. In het verleden heeft Musk zich gedistantieerd van SHIB, en het is hoogst onwaarschijnlijk dat Twitter er iets mee te maken zal hebben. De op Ethereum gebaseerde meme token wist echter nog steeds beter te presteren dan de bredere cryptocurrency markt door mee te rijden op Dogecoin’s hype.

Hoewel het erop lijkt dat Dogecoin de enige grote winnaar is in Musks Twitter-leven, is het nog steeds niet duidelijk welke rol het zal spelen. Er wordt gespeculeerd dat de cryptocurrency gebruikt zou kunnen worden om het scam bot probleem van het social media platform op te lossen. 

Het is vermeldenswaard dat de meme token nog steeds 82,66% lager staat dan zijn recordpiek. Na een enorme rally begin 2021 kwam de rally tot stilstand na Musk’s “Saturday Night Live” optreden in mei. De door Twitter aangewakkerde rally zal de longterm holders van de cryptocurrency waarschijnlijk niet redden.

Kortom, nu Musk eerder deze week Twitter heeft overgenomen is er weer een hype ontstaan rond Dogecoin. Zo zag de token een enorme rally van meer dan 60%. De reden achter deze rally is moeilijk te plaatsen en kan dan ook deze stijging zo weer verliezen. Daarentegen als de token wel een usecase krijgt in het social media platform dan is de stijging nog minimaal.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!