Ondanks bearmarkt 5.317 nieuwe crypto’s gecreëerd

Het moet je niet ontgaan zijn, we zitten in een bearmarkt. Toch blijven er interessante ontwikkelingen plaatsvinden in de crypto wereld. Recente gegevens van CoinMarketCap laten zien dat er in dit jaar 5.317 nieuwe crypto’s in het leven zijn geroepen. Hiermee is het totaal aantal crypto projecten, dat op CoinMarketCap wordt gevolgd, gegroeid naar 21.555. Dit is 32% hoger dan aan het begin van dit jaar in januari. Toen stond dit aantal op 16.238.

Historisch gezien loopt de groei van het aantal crypto projecten mee tijdens een bullrun. DAt is het moment dat ontwikkelaars de kans hebben om veel geld te verdienen. Er heerst een hype en mensen zijn sneller bereid om in een klein en onbekend project te investeren. Ondanks dat de markt nu traag beweegts zien we dus toch veel nieuwe projecten. Met de toevoeging van meer dan 5.000 nieuwe projecten is het mogelijk dat een ommekeer van de markt mogelijk is. 

Bodem bereikt?

De groeispurt in een nieuwe projecten een lange periode van zijwaartste prijsbewegingen doet vermoeden dat een bodem niet ver is, of, dat we deze al zijn gepasseert. Bij CyptoBenelux bespraken we al meerdere keren indteressante ontwikkelingen die dit gegeven ondersteunen. Zo begint Bitcoin zich steeds meer als goud te gedragen, wat gunstig is voor de prijsontwikkelingen van Bitcoin gezien de huigide hoge inflatie.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!