Bitcoin goud correlatie bereikt hoogtepunt

Volgens velen is Bitcoin (BTC) een digitale vorm van goud. Het zou je, net als goud, ook moeten beschermen tegen inflatie. Doordat Bitcoin digitaal is heeft het voordelen ten opzichte van goud. Zo kun je Bitcoin makkelijk over en weer sturen. Onlangs vertoonde Bitcoin een verhoogde correlatie met het edelmetaal, te midden van onzekere macro-economische tijden.

Onderstaande figuur van Bloomberg laat de correlatie zien tussen Bitcoin en goud. We zien de grafiek dat Bitcoin de afgelopen 40 dagen zich in het groene gebied bevindt. Dit betekent dat Bitcoin in prijs groeide wanneer goud dat ook deed. Momenteel staan we op een waarde van 0,50. Pas 2 jaar geleden bereikte we hogere correlatie waardes. De correlatie laat zien dat Bitcoin steeds meer zijn als digitaal goud begint te vervullen. 

Figuur: Bitcoin/goud correlatie (Bron: Bloomberg)

Stabiliteit van Bitcoin

Stabiliteit is een belangrijke factor om net als goud een rol als waarde opslag te vervullen. De waarde van Bitcoin consolideert al weken rond het niveau van $20.000. Dit is een interessant teken van dalende volatiliteit. De Bitcoin prijs gedraagt zich opvallend minder volatiel dan de meeste aandelen. Zo presteert de Dow Jones-index slecht en nadert het een historisch dieptepunt.

Waardestijging

Een groot deel van de crypto markt gelooft dat Bitcoin, en daarmee ook goud, aanzienlijk kunnen stijgen in de toekomst. Zo beweert Robert Kiyosaki al een tijd de economie waarschijnlijk zal crashen. hiermee zullen zowel Bitcoin als goud fungeren als een opslag van rijkdom.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!