VK presenteert nieuw crypto-wetsvoorstel waarin stablecoins een andere naam krijgen

Op 25 oktober ging het Verenigd Koninkrijk verder met de Financial Services and Markets Bill, waardoor de visie op Bitcoin (BTC) werd verhard. Op 18 oktober werd het wetsvoorstel voorgesteld en suggereerde dat het een reeks maatregelen zou voorstellen om de positie van het VK als wereldleider op het gebied van financiële diensten te behouden en te verbeteren. Hierdoor zou de sector blijven presteren voor particulieren en bedrijven in het hele land.

Het wetsvoorstel bevestigt opnieuw de intentie van het VK om een ​​wereldwijde cryptocurrency-hub te worden. Lisa Cameron, parlementslid en voorzitter van The Crypto and Digital Assets All-Party Parliamentary Group gaf afgelopen weekend een interview, waarin zij aangaf dat crypto op de radar van de wetgevers staat, hoewel er nog wel van moet worden geleerd.

In het wetsvoorstel wordt de term ‘crypto-activa’ afgeschaft en vervangen door ‘Digital Settlements Assets’ als het om stablecoins gaat, wat de regering wil verbreden. Volgens de Britse regering gebruiken crypto-activa een vorm van gedistribueerde grootboektechnologie (DLT), terwijl DSA stablecoins omvat, gezien hun potentieel om zich te ontwikkelen tot een wijdverbreid betaalmiddel.

Eerder had de Britse regering opgemerkt dat er een pakket aan maatregelen zal komen om de regelgeving en duidelijkheid rond blockchain, crypto en Bitcoin te verbeteren. De nieuwe premier van het land, Rishi Sunak, heeft daarnaast interesse getoond in bepaalde gebieden van cryptocurrency, waaronder zijn steun voor de oprichting van een Royal Mint non-fungible token. Ook heeft Sunak zich uitgesproken te ondersteuning van digitale valuta’s van de centrale bank (CBDC).

De erkenning van crypto en digitale activa als financiële instrumenten moet nog in de wet worden vastgelegd. Het wetsvoorstel moet cruciale stappen doorlopen: het House of Lords zal het wetsvoorstel moeten goedkeuren of wijzigen voordat de nieuwe vorst, koning Charles III, de definitieve koninklijke goedkeuring krijgt.