Bitcoin netwerk is sterker dan ooit en wordt steeds duurzamer

De Bitcoin Mining Council (BMC), een forum van Bitcoin (BTC) mining bedrijven, kondigde onlangs haar bevindingen aan van een onderzoek gericht op het elektriciteitsverbruik, efficiëntie en duurzaamheid van de miners. 

Uit de resultaten van dit onderzoek blijkt dat de miners die deelnamen aan het onderzoek momenteel een duurzame stroommix hebben van 67,8%. Op basis van deze gegevens wordt geschat dat de duurzame elektriciteitsmix van de wereldwijde Bitcoin mining industrie nu 59,4% is. Dit zou betekenen dat de duurzaamheid met ongeveer 3% is gestegen op jaarbasis, van Q3 2021 tot Q3 2022. Hiermee is de Bitcoin mining industrie een van de meest duurzame industrieën wereldwijd. 

Daarnaast verbetert de efficiënte van het netwerk zich jaar op jaar. De groei in efficiëntie wordt geschat op 23%. In Q3 2021 voerde miners gemiddeld 17,7 hashes uit per gigawatt (GW). In Q3 2021 betreft dit zo’n 21,7 hashes per GW. Deze efficiëntiewinst bevestigt opnieuw het feit dat als het Bitcoin netwerk blijft groeien het in de loop van de tijd nog efficiënter wordt.

Bitcoin netwerk het veiligst

Daarnaast ging het BMC onderzoek ook even in op de totale rekenkracht achter het Bitcoin netwerk. Met de groeiende hashrate vertegenwoordigt Bitcoin inmiddels 99% van alle crypto rekenkracht. Hiermee biedt het 100 keer de veiligheid van alle andere crypto-netwerken samen. Bitcoin-beveiliging steeg met 73% en de mining efficiëntie nam toe met 23%. Het Bitcoin-netwerk is nog nooit zo sterk geweest. Met deze positieve ontwikkelingen lijkt het slechts een kwestie van tijd dat de bearmarkt een ommekeer gaat maken. 

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!