Tether breidt uit naar 24.000 ATM’s in Brazilië

De uitgever van de stablecoin United States Dollar Tether (USDT), genaamd Tether, gaat een samenwerking aan met het Braziliaanse betalingsbedrijf en startup SmartPay om meer ATM’s te installeren in het Zuid-Amerikaanse land. De ambitie is om vanaf 3 november meer dan 24.000 actieve USDT ATM’s in gebruik te hebben. De aankondiging werd bekendgemaakt op 20 oktober op de officiële website van Tether. 

Het motief voor de uitgever van de nummer 1 stablecoin is om de vele Braziliaanse inwoners te voorzien van financiële middelen. Zo toont een onderzoek van Instituto Locomotiva, ene Braziliaans onderzoeksbureau, in januari 2021 aan dat ongeveer 34 miljoen Braziliaanse inwoners geen toegang tot een bankrekening. Via de integratie van USDT met SmartPay probeert Tether het mogelijk te maken voor deze mensen om toegang te krijgen tot het digitale valuta ecosysteem.  Zo voegt de Chief Technical Officer (CTO) van Tether toe:

“De moeilijkheden en beperkingen die worden opgelegd door inflatie en een minder dan alomvattend financieel systeem hebben veel van de Braziliaanse burgers uitgesloten van deelname aan de groeiende economie van het land. Brazilië biedt de mogelijkheid om meer mensen in het financiële systeem op te nemen. Dit zal niet alleen grote veranderingen met zich meebrengen voor de betaling sector, maar voor het hele Braziliaanse financiële ecosysteem.”

Tether nog steeds de grootste stablecoin

De nieuwe ontwikkelingen in Brazilië laten zien dat Tether nog altijd bezig is met het ontwikkelen en promoten van haar digitale betalingsmiddelen. Momenteel is USDT nog de grootste stablecoin in termen van marketcap, volgens CoinGecko is te zien dat USDT momenteel de markt leidt met een marktwaarde van ongeveer $68 miljard, echter volgt USD Coin (USDC) nauw op de voet met een marktwaarde van ongeveer $44 miljard. 

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!