Turkije kondigt e-Human-blockchain-project aan

Recep Tayyip Erdoğan, de president van Turkije, heeft nieuwe details onthuld over het e-Human-project voorafgaand aan de nationale blockchain-top van Turkije. Het e-Human-project zal gebaseerd zijn op blockchain-technologie om alle diensten, gegevens en mogelijkheden die door het systeem worden gebruikt, onder bescherming te houden.

Daarnaast gaat het e-Human-project als een digitaal servicepunt fungeren waar het Turkse voorzitterschap gegevens kan delen met betrekking tot zijn diensten en tools met betrekking tot carrière, onderwijs op afstand en talentwerving.

Ambtenaren, studenten en pas afgestudeerden hebben toegang tot banen en stagemogelijkheden in de publieke en private sector, gecertificeerde opleidingen voor ambtenaren, carrièrebeurzen in Turkije, evenementen en educatieve inhoud van het e-Human-portaal. Het doel van het project is de inzetbaarheid te vergroten en de ontwikkeling van de burgers te ondersteunen.

TOGG, het Turkse nationale autobedrijf, kondigde eerder een strategisch partnerschap aan met Ava Labs, de ontwikkelaar van de Avalanche blockchain, om veilige en snelle mobiliteitsdiensten te ontwikkelen met smart contracts.

Turkije stond bekend als een vriendelijk land voor crypto totdat de president van Turkije een oorlog lanceerde tegen het gebruik van cryptocurrencies. In april 2021 heeft het land een verbod ingesteld op crypto-betalingen in lokale goederen en diensten. Terwijl de overheid een anti-crypto-standpunt innam, bleef de overheid het ecosysteem verkennen en bouwden verschillende eigen blockchain-projecten. Het land kondigde zelfs zijn plannen voor nationale blockchain-infrastructuur aan. De pandemie kan echter tot een stilstand hebben geleid, aangezien er na de eerste aankondiging geen updates zijn doorgevoerd.

De adoptie van crypto van de Turkse bevolking staat in contrast met het perspectief van de regering. Het land is namelijk een thuisbasis van verschillende wereldwijde evenementen, zoals Istanbul Blockchain Week en Blockchain Economy Istanbul. Onlangs kwam het nieuws naar buiten dat het lokale ontwikkelaarsecosysteem van Istanbul hard aan het werk is om de volgende DevCon naar de stad te halen.

Gegevens van Chainalysis toonden daarnaast aan dat Turkije tot een van de snelst groeiende crypto-markten behoorde. De 2022 Global Cryptocurrency Adoption Index van het bedrijf onthulde tot slot dat Turkije in de top 20 van landen staat op het gebied van crypto-adoptie.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!