Investeerder waarschuwt voor het einde van fiat-geld en opkomst voor Bitcoin

Lawrence Lepard, de oprichter van vermogensbeheerder Equity Management Associates, heeft gesuggereerd dat de toekomst van fiat-valuta’s er niet rooskleurig uitziet. Lawrence heeft met name kritiek op de recente initiatieven van de Amerikaanse Federal Reserve om de stijgende inflatie te beheersen. Terwijl door het buitensporig veel drukken van geld de situatie alleen maar erger wordt.

De belegger merkte op dat Bitcoin (BTC) door eerder benoemde ontwikkelingen alleen maar zal stijgen en uiteindelijk zelfs de dominante vorm van geld zal worden. Hij verklaarde dat de groei van Bitcoin parallel loopt aan het scepticisme van het internet en uiteindelijk wijdverbreid zal worden. 

Lawrence Lepard waarschuwt verder dat het huidige beleid van de Amerikaanse economie voor een Michael Burry moment zal zorgen. Michael Burry is een beruchte investeerder die in 2008 de huizencrisis aan zag komen. Hij verdiende veel geld door hierop short te gaan. Leperd verklaart verder dat we in de komende 18 maanden in de Verenigde Staten een volwaardige valutacrisis kunnen verwachten. In dat geval zal Powell, voorzitter van de Federal Reserve, moeten aftreden of worden ontslagen. 

Bovendien voegde Lepard eraan toe dat Bitcoin klaar is om in de toekomst boven goud uit te gaan stijgen en zijn plek over te nemen als de ultieme vorm voor waardeopslag. De belegger verklaarde dat zowel goud als Bitcoin in de korte termijn beter zullen presteren door de huidige ontwikkelingen. Uiteindelijk verwacht hij dat Bitcoin overblijft.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!