Legendarische hedge fund manager tempert Bitcoin verwachtingen

De hedge fund manager Paul Tudor Jones, die bekend werd in de crypto community om zijn sterke Bitcoin (BTC) steun in 2020, tempert de verwachtingen van Bitcoin in het huidig economisch klimaat in een CNBC uitzending

De legendarische hedge fund manager trok 2 jaar geleden vele ogen uit de crypto community nadat hij bekend maakte een deel van zijn portfolio in Bitcoin te stoppen om zich af te dekken tegen die inflatie die hij verwachtte als gevolg van het drukken van geld door de Federal Reserve (FED).

Tijdens de aankondiging stond Bitcoin nog onder de $10.000. Toendertijd stonden de rentes laag en bracht de FED stimulus pakketten uit om de economie te steunen tijdens de pandemie waarop de gehele activa markt sterk steeg. Echter is de hedge fund manager momenteel iets minder positief omtrent de toekomstige koers van Bitcoin. Zo geeft Tutor Jones aan dat met het huidige rente beleid van de FED het op de kortere termijn niet waarschijnlijk is dat de Bitcoin koers goed zal presteren. De FED probeert namelijk de sterke inflatie terug te brengen tot 2% door middel van het verhogen van de rentes, in zo’n economisch klimaat heeft cash de voorkeur (aldus de hedge fund manager). 

FED presenteert nieuwe inflatiecijfers

Op donderdag 13 oktober om 14:30 zullen de cijfers van de Amerikaanse inflatie gedeeld worden met het publiek. Vorige maand zagen we nog een inflatie van 8,3%, de verwachting voor deze maand is 8%. Als de inflatie hoger is dan verwacht kunnen we een mogelijk sterk crash zien in de gehele aandelen en crypto markt. Bij een lagere inflatie dan verwacht kunnen we mogelijke een groene dag zien op de beurs en de cryptomarkt. 

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!