Smartphones zijn wellicht de sleutel tot massale crypto-adoptie, aldus InvestAnswers

De gastheer van het veel gevolgde crypto-gerelateerde YouTube-kanaal InvestAnswers heeft in een nieuwe update aangegeven dat smartphones enorme golven van nieuwe gebruikers in de wereld van cryptocurrencies kunnen brengen. Hij gaf aan dat vereenvoudigde mobiele crypto-portefeuilles ervoor kunnen zorgen dat het publiek virtuele activa omarmt. Hij beschreef het als volgt:

“Als je de portemonnee kunt vereenvoudigen, kun je het spel veranderen, en dit is waar [Solana mede-bedenker Anatoly Yakovenko] om de hoek komt kijken. Het grote plan voor de oplossing voor massale adoptie van crypto is een portemonnee die is geïntegreerd in een smartphone, en dat zou kunnen helpen met wereldwijde economische vrijheid.

Anatoly zei zelfs: ‘Hoe ziet het eruit als een miljard mensen crypto gebruiken? Wat stel je je voor? Het zit in dit apparaat, het apparaat dat je elke dag gebruikt. De telefoon moet je hardware wallet zijn. Dat is gewoon iets dat we altijd hebben gevoeld.’”

Mobiele telefoons hebben volgens de analist al alle attributen die nodig zijn om crypto-wallets voor de massa te ondersteunen, inclusief ingebouwde beveiligingsfuncties. Hij vervolgde met:

‘Waarom de telefoon? Wat is er zo speciaal aan de telefoon? Waarom niet gewoon een laptop of internet? Nou, meer mensen hebben een telefoon dan wat dan ook. En ook, met een portemonnee in de telefoon, is het beter, goedkoper, sneller. Het is ook volledig geverifieerd omdat er een heleboel functies in een smartphone zijn die erg belangrijk zijn …

Vingerafdrukken en netvliesscans en al dat soort dingen dat steeds belangrijker wordt. Dat zal gebruikers in de toekomst veel meer vertrouwen geven met transacties en cryptovaluta.”

In juni introduceerde Solana Mobile, een dochteronderneming van Solana Labs, een Web3-compatibele smartphone genaamd Saga. Rond dezelfde tijd zei Yakovenko dat het doel van de mobiele telefoon was om transacties en het beheer van cryptocurrencies ‘net zo geweldig te maken als het gebruik van Apple Pay’.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!