PlanB koopt opnieuw BTC en wijst op unieke kans!

De populaire Nederlandse kwantitatieve analist PlanB heeft recentelijk op Twitter aangegeven dat hij opnieuw Bitcoin (BTC) aan het kopen is en wees hierbij op datatrends die suggereren dat de koningsmunt zich opmaakt voor een nieuwe golf.

PlanB vertelde zijn 1,8 miljoen volgers dat hij de kans grijpt om de toonaangevende cryptocurrency te kopen, zoals hij op andere momenten heeft gedaan na aanzienlijke prijsdalingen. Hij tweette het volgende:

“Mijn eerste Bitcoin-investering was in 2015 op ~ $400 (gele cirkel). De meeste mensen zeiden dat bitcoin dood was.

Mijn tweede investering was in 2018 voor ~ $4000 toen ik het S2F-model (stock-to-flow) publiceerde. De meeste mensen zeiden dat bitcoin dood was.

Mijn derde investering is nu ~ $20.000. De meeste mensen zeggen dat bitcoin dood is.”

PlanB, die het stock-to-flow-prijsmodel voor BTC heeft ontwikkeld, zei dat Bitcoin momenteel voor het eerst in meer dan tien jaar onder het voortschrijdend gemiddelde van 200 weken en de gerealiseerde prijs handelt.

Analisten beschouwen de gerealiseerde prijs als een cruciaal ondersteuningsgebied voor Bitcoin, aangezien de on-chain-metriek de gemiddelde waarde van alle BTC berekent tegen de prijs waarvoor ze zijn gekocht, gedeeld door het aantal BTC in omloop.

Volgens PlanB zou de beweging van BTC onder de twee belangrijkste indicatoren een kans van eens in de tien jaar kunnen bieden voor Bitcoin-bulls. Hij beschreef het als volgt:

“Bitcoin onder het voortschrijdend gemiddelde van 200 weken ($23.000) en gerealiseerde prijs ($21.000). Structurele doorbraak van een trend van meer dan 10 jaar, of tijdelijke macro-gedreven koopmogelijkheden?”

PlanB ging verder met wijzen op andere indicatoren die een potentiële aankomende Bitcoin-rally aantonen. Volgens de kwantitatieve analist suggereert de correlatie van Bitcoin met de S&P 500 dat BTC op hogere prijsniveaus zou moeten handelen. Hij zei het volgende:

“S&P 500 vermoedt dat BTC-prijs $27.000 is.”

PlanB keek tevens naar de momentumindicator van Bitcoin, de RSI, die volgens hem momenteel op historische dieptepunten op het maandelijkse tijdsbestek zweeft. Hij sloot af met:

“Hoe lang blijft de maandelijkse RSI van Bitcoin (~42) laag?”

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!