Ripple behaald overwinning in zaak tegen de SEC na rechtelijke uitspraak

In een nieuwe aflevering van de rechtszaak van Ripple (XRP) tegen de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC), heeft het blockchainbedrijf een positieve uitspraak gekregen. Dit ontving Ripple van een Amerikaanse districtsrechtbank in Manhattan die de pogingen van de toezichthouder om documenten achter te houden heeft verworpen.

James K. Filan, de advocaat van Ripple, deelde het document waarin te zien is dat rechter Analisa Torres de bezwaren van de SEC verwierp en het bureau opdroeg om aan het verzoek van Ripple te voldoen. Nu is de SEC verplicht om concepten bekend te maken van een toespraak van William Hinman uit 2018. De voormalig directeur van de SEC’s Division of Corporation Finance verklaarde destijds dat Bitcoin (BTC) en Ethereum (ETH) geen effecten zijn en on deze reden niet zijn onderworpen onder de jurisdictie van de toezichthouder.

De basis van de zaak van de SEC tegen Ripple is het feit dat de SEC beweert dat het native token van het bedrijf, XRP, als een effect moet worden beschouwd. Ervan uitgaande dat de bewering klopt, zal de de verkoop van het token aan beleggers in strijd zijn met de Amerikaanse effectenregelgeving. Als tegenargument wordt veelal genoemd dat het ontbreken van een investeringscontract dat rechten aan investeerders zou verlenen, ervoor zorgt dat XRP niet als een effect kan worden beschouwd.

Hinman gaf in zijn toespraak op 15 juni 2018 aan dat onder meer Ethereum geen effect is omdat het voldoende gedecentraliseerd is geworden, afgezien van de fondsenwerving.

Zaak Ripple vs. SEC lijkt snel te gaan eindigen, XRP reageert positief

Er lijkt dus eindelijk schot in de zaak te zijn. Eerder deze maand vroegen beide partijen om een snel oordeel in de zaak waardoor de hoop onder de XRP-investeerders werd gewekt dat dit het einde zou kunnen zijn van de juridische problemen van Ripple. Hierdoor zou de prijs van het token namelijk moeten stijgen. Ripple heeft bovendien een motie ingediend om de rechtszaak te seponeren voor een proces in een federale rechtbank.

Als reactie op de positieve ontwikkeling in de Ripple-zaak, heeft XRP eveneens een positieve reactie getoond op de markt. Ten opzichte van 24 uur geleden is het token namelijk met ruim 11% gestegen en wordt op het moment van schrijven verhandeld voor een prijs van $0,49.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!