Ripple rechtszaak

Ripple en de SEC willen rechtszaak snel afronden

De rechtszaak van de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) tegen Ripple (XRP) heeft een nieuwe wending gekregen. Beide partijen hebben namelijk gevraagd om een snel oordeel in de zaak.

De twee partijen op dit moment op zoek naar een summier vonnis. Dit geeft aan dat zowel de eiser als de gedaagde willen dat de juridische actie uitgroeit tot een volledig proces. Dit blijkt uit gerechtelijke documenten die op 13 september zijn ingediend. Hierdoor kunnen de juridische problemen van Ripple relatief snel worden opgelost, waardoor de prijs van het oorspronkelijke token mogelijk wordt verhoogd.

De zaak van de Amerikaanse toezichthouder tegen het bedrijf draait om de beschuldiging dat zijn token, Ripple (XRP), een niet-geregistreerde security is. Ripple beweert dat zijn native token geen beveiliging is en verwerpt de beschuldigingen van de SEC. Het bureau heeft zich ook ingespannen om de aanklacht uit te breiden naar de leidinggevenden van het bedrijf en de persoonlijke financiële gegevens van Ripple’s CEO Brad Garlinghouse en zijn uitvoerend voorzitter Chris Larsen veilig te stellen.

De SEC heeft bezwaar gemaakt tegen het bevel van een rechter die het bureau verplichtte om concepten van een toespraak uit 2018 van William Hinman, de voormalige directeur van de SEC’s Division of Corporation Finance, bekend te maken. Hierbij verklaarde hij dat Bitcoin (BTC) en Ethereum (ETH) geen effecten zijn en deze staan ​​dus niet onder toezicht van de toezichthouder. In januari 2022 kreeg Ripple toestemming om toegang te krijgen tot een veelbesproken document met citaten van de voormalige functionaris van het bureau.

Vorige maand keurde een rechter het verzoek van zijn beklaagde goed om video’s van zeven openbare opmerkingen van SEC-functionarissen te authenticeren. Tegelijkertijd negeerde de rechter de bewering van de SEC dat de beklaagden probeerden de ontdekking van de feiten te heropenen. Dit was een andere juridische overwinning voor Ripple.

Op het moment van schrijven wordt XRP verhandeld voor een prijs van $0,35 met een daling van ruim 7% ten opzichte van 24 uur geleden.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN