Please enter CoinGecko Free Api Key to get this plugin works.

BlackRock lanceert Blockchain ETF voor Europese markt

‘S Werelds grootste digitale vermogensbeheerder – BlackRock, Inc. – heeft naar verluidt een blockchain exchange-traded fund (ETF) voor de Europese markt gelanceerd. Het product stelt dergelijke consumenten in staat om blootstelling te krijgen aan bedrijven die deel uitmaken van de cryptocurrency-sector, inclusief miners en beurzen.

Volgens een recente berichtgeving wordt de nieuwste blockchain-ETF van BlackRock “The iShares Blockchain Technology UCITS ETF (BLKC)” genoemd. Het zal de prestaties volgen van 35 wereldwijde entiteiten waarvan de activiteiten voornamelijk gericht zijn op de blockchain-ruimte, zoals platforms, miners, betalingsbedrijven en anderen. Het fonds is bestemd voor Europese klanten van BlackRock en belegt niet direct in cryptocurrencies.

Omar Moufti – Product Strategist bij het bedrijf – zei dat het bedrijf een groot voorstander is van blockchain-technologie, en daarom is de gigant die weg ingeslagen. Hij beschreef het als volgt:

“De voortdurende verspreiding van blockchain-technologie onderstreept het potentieel ervan in veel industrieën. De exposure die wordt geboden door de iShares Blockchain Technology UCITS ETF stelt onze klanten in staat om in contact te komen met internationale bedrijven die de ontwikkeling van het opkomende blockchain-ecosysteem leiden.”

Het is vermeldenswaard dat de grootste effectenbeurs van Europa – Euronext – BlackRock’s ETF op zijn platform heeft genoteerd, met een totale kostenratio (TER) van 0,50%.

Eerder dit jaar lanceerde de digitale vermogensbeheerder een ander soortgelijk fonds genaamd “iShares Blockchain and Tech ETF (IBLC)”. Het stelde consumenten in staat om te investeren in tal van bedrijven, waaronder de populaire crypto-beurs Coinbase en de toonaangevende BTC-mining-organisatie Marathon Digital.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!