Cardano bereikt mijlpijl voorafgaand aan hardfork

De afgelopen dagen/weken waren alle ogen in de cryptocurrency-branche gericht op Ethereum (ETH). Nu de Merge echter achter de rug is, is het tijd om onze pijlen te richten op concurrent-blockchain Cardano (ADA). Het is namelijk duidelijk geworden dat het netwerk een nieuwe mijlpaal bereikt heeft op het gebied van transacties naarmate de langverwachte upgrade van de blockchain nadert.

Volgens Cardano blockchain-verkenner Cardanoscan heeft het smart contractplatform onlangs de 50.000.000 totale transacties overtroffen. Uit gegevens blijkt ook dat ongeveer 920.000 van die transacties de afgelopen 15 dagen hebben plaatsgevonden.

Cardano’s Vasil-hardfork, die gepland staat voor 22 september, zal de ETH-concurrent een stap dichter bij het vervullen van zijn ambities brengen, zoals eerder aangegeven door ADA-medebedenker Charles Hoskinson. Hij beschreef het als volgt:

“Het wordt steeds duidelijker dat de afstand tussen ons en alle anderen groter wordt. We hebben Cardano gebouwd om het financiële besturingssysteem van de wereld te zijn. We hebben het gebouwd om de bankiers te financieren.

We hebben het gebouwd als een gemeenschap om economische identiteit te geven aan degenen die het niet hebben, zodat we één wereldwijde eerlijke markt kunnen hebben.”

De langverwachte en veelvuldig uitgestelde release gebeurt precies een week na de Ethereum Merge, wat nogal opvallend is gezien de speciale relatie tussen de projecten. Hoskinson zei dat als de hardfork eenmaal is voltooid, Cardano zal blijven evolueren als een ecosysteem door draagbaarder, bruikbaarder en schaalbaarder te worden.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!