InvestAnswers gelooft dat institutioneel geld naar ETH kan komen

Een veel gevolgde crypto-analist zegt dat de institutionele interesse in Ethereum (ETH) zou kunnen groeien na The Merge. De op een na grootste cryptocurrency zal namelijk deze week veranderen van consensusmechanisme (van Proof-of-Work (PoW) naar Proof-of-Stake (PoS)).

InvestAnswers vertelde zijn 444.000 abonnees op YouTube dat Ethereum na de samenvoeging naar verwachting tussen de 10% en 15% kan bieden aan jaarlijkse stakers. Hij gaf hierbij antwoord op waarom hij ervoor heeft gekozen op Ethereum in bezit te hebben. Volgens InvestAnswers zal het rendement van ETH daarnaast een interessante optie kunnen zijn voor obligatie voor beleggers met veel vermogen. Hij zei het volgende in de video:

“Het is een aantrekkelijk alternatief voor obligaties voor institutionele beleggers. Voor de eerste keer ooit zouden we veel institutioneel geld kunnen krijgen, mensen die historisch gezien in zaken als goud en obligaties beleggen, zouden in de ruimte kunnen komen en dit zal een enorme geldstroom zijn.”

InvestAnswers gaf ook aan dat de dominantie van Ethereum in gedecentraliseerde financiën (DeFi), het lage regelgevingsrisico dat het bezit en het feit dat het proof-of-stake consensusmechanisme milieuvriendelijk is, andere redenen zijn waarom hij het op een na grootste crypto-activum per marktkapitalisatie. InvestAnswers zei:

“Ethereum drijft ook DeFi aan en er is ook geen regelgevingsrisico, zoals we hoorden van Gary Gensler (VS Securities and Exchange Commission voorzitter) vorige week voor de zoveelste keer.

Er is ook geen ESG (Environmental, Social and Governance) FUD (Fear, Uncertainty and Doubt) omdat verhuizen naar Proof-of-Stake geen energie kost.

En tot slot zullen de verminderde ETH-uitgifte en toegenomen brandwonden systematisch Ethereum leveren.”

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!