Tether

Tether USD aanbod flink afgenomen

Tether USD (USDT) ontvangt al langere tijd kritiek van investeerders en crypto fanaten omtrent het gebrek aan transparantie van de reserves, zo zijn er recent zorgen uitgesproken omtrent een mogelijk faillissement van Tether. Stablecoins zoals USDT zijn waarde vaste munten die 1:1 inwisselbaar zijn voor een activa, meestal fiat (in dit geval de dollar). Zorgen die bij USDT opkomen is het gebrek aan transparantie omtrent de reserves en of deze wel 1:1 gedekt zijn met het totale uitstaande aanbod. 

De kritiek op Tether lijken ook invloed te hebben op het gebruik, zo zien we terug uit de on-chain data. In figuur 1 zien we het circulerend aanbod van USDT, wanneer mensen hun USDT verkopen verdwijnt deze in het aanbod nadat het op een 1:1 wisselkoers is gewisseld voor dollars. Sinds mei 2022 is het totale aanbod flink afgenomen van een piek van $83 miljard naar een huidig aanbod van $67,5 miljard (een daling van bijna 19%). 

Als we het circulerend volume vergelijken met de marketcap van de top 10 stablecoins bij elkaar zien we dat USDT langzamerhand in dominatie aan het afzwakken is. Tijdens de piek volume van USDT in mei 2022 nam USDT bijna 51% van de (top 10) stablecoin marketcap (die gelijk was aan $162.9 miljard) in beslag. Momenteel is dit afgezakt naar 44% (momenteel staat de marketcap van de top 10 stablecoins gelijk aan $152,2 miljard), hieruit wordt duidelijk dat andere stablecoins steeds meer voorkeur krijgen. 

Figuur 1: Circulerend aanbod USDT (bron; Glassnode)

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN