Ethereum zal uiteindelijk groter worden dan Bitcoin, volgens analisten

Met Ethereum’s recente aankondiging dat het dichter bij zijn langgezochte samenvoeging komt, vragen veel analisten zich af of het uiteindelijk Bitcoin zal ontgroeien. De stap waarbij Ethereum transformeert in Ethereum 2.0 omvat het overschakelen van proof of work (PoW) naar proof of stake (PoS) – wat de blockchain sterker, sneller, en energiezuiniger zal maken.

Wellicht veroorzaakt door de upgrade, ervaart Ethereum de laatste tijd een toevloed van investeerders, dat sneller lijkt te groeien dan Bitcoin. Vanaf nu is ’s werelds populairste digitale munt- BTC- ongeveer 20 procent gestegen sinds hij eind juni een scherpe daling onder $20K onderging. Dit is een behoorlijk aantal, echter is het niet te vergelijken met het succes van Ethereum. Die munt is meer dan 50 procent omhoog geschoten nadat het eind juni onder de $1K was gedoken.

Als gevolg hiervan waarschuwen vele analisten nu voor wat ze de “flippening” noemen, waarbij Ethereum de nummer één cryptocurrency inhaalt en ’s werelds belangrijkste digitale bezit wordt. Mati Greenspan – schepper van kwantitatief economisch onderzoeksbureau Quantum Economics – gaf aan dat hij dit de laatste tijd vaak gehoord heeft. Hij voegde eraan toe:

“Ik hoor steeds mensen de vraag herhalen: ‘wen [sic] flippening?’ Hoewel er geen garantie is dat dit ooit zal gebeuren, lijkt het erop dat dit evenement met de dag dichterbij komt.”

Joe DiPasquale, de CEO van hedge fund manager Bit Bull Capital, zei dat hij een fan is van Ethereum en dat het mogelijk is dat de munt hoog genoeg zal scoren om de nummer één plaats te verdienen. Hij vervolgde:

“We houden van Ether en we denken dat het een belangrijke onderscheidende factor is. Bitcoin was de zwaargewicht, maar Ether is echt de andere zwaargewicht. Al het andere loopt achter.”

De plannen van de Federal Reserve om door te gaan met zijn renteverhogingsstrategieën als methode om de inflatie te bestrijden zijn een andere belangrijke reden waarom velen geloven dat Bitcoin uiteindelijk “verslagen” zal worden door Ethereum. Toen de Fed in het verleden de rente verhoogde, werd de prijs van Bitcoin beïnvloed, en DiPasquale zei:

“Aangezien de volgende [Federal Reserve-rentevergadering] in september is, zullen we de komende maand waarschijnlijk een grotere volatiliteit zien wanneer speculanten hun kans wagen.”

Tevens zullen, door de toegenomen bewustwording van klimaatverandering en energiegebruik, meer mining-bedrijven over op het proof-of-stake als een manier om hun invloed op het milieu te verminderen. Vandaar denken velen dat ETH een belangrijke stap zet om de toekomst van de planeet te verzekeren en tegelijk toch innovatie mogelijk te maken.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!