Ethereum

BREAKING: Ethereum brengt obligaties naar het netwerk met EIP-3475

De EIP-3475 specificatie werd goedgekeurd door de Ethereum Foundation, die obligaties op Ethereum (ETH) introduceerde. Het voorstel is erkend als een nieuwe Application Programming Interface (API) standaard, vandaar dat het nu bekend staat als de ERC-3475 standaard. De ERC-3475 standaard zal mensen en organisaties in staat stellen obligaties en derivaten te verhandelen op markten die al bestaan. Hierdoor zal het de adoptie van Web 3.0 en DeFi verbeteren.

Obligaties op Ethereum

In een officiële aankondiging op 25 augustus verklaarde Debond Protocol dat de Ethereum Foundation de EIP-3475 heeft overgenomen en als API standaard heeft geaccepteerd. Dit maakt het mogelijk om “obligaties uit te geven met meervoudige aflossingsgegevens”, iets dat al enige tijd door de Ethereum Foundation in evaluatie is.

“Het voorstel was geëvalueerd en besproken. Uiteindelijk werd het als veilig, compleet en klaar bevonden om te worden gepresenteerd, niet alleen aan EF-experts, maar aan alle liefhebbers van Web 3.0 en gedecentraliseerde financiën (DeFi).”

De ERC-3475 standaard zal iedereen in staat stellen gepersonaliseerde Ethereum obligaties te maken. Debond Protocol denkt dat de standaard zal helpen bij de adoptie van obligaties en de ontwikkeling van het Ethereum ecosysteem.

Vooral ERC-3475 zal de invoering van DeFi en Web 3.0 helpen uitbreiden door beide protocollen gemakkelijker te laten samenwerken. Bovendien zal de ERC-3475 standaard DeFi en Web 3.0 technologieën efficiënter laten samenwerken, waardoor het gebruik ervan wordt gestimuleerd. Ook zullen, nadat swaps en staking in het Ethereum ecosysteem zijn geïntroduceerd, obligaties de volgende unieke activaklasse op DeFi zijn.

Obligaties waren eerder onmogelijk uit te geven omdat bestaande token standaarden niet met obligaties overweg konden. De huidige ERC-20 standaard is namelijk niet geschikt voor de uitgifte van verschillende klassen van obligaties en het opslaan van belonings- en aflossingslogica op de keten, met als gevolg verhoogde gasprijzen.

ERC-3475 verlaagd gaskosten

De ERC-3475 is een standaard voor Abstract Storage Bonds die de gaskosten op het Ethereum-netwerk verlaagt. Het elimineert ook de noodzaak om contracten uit te geven telkens als een nieuw LP paar wordt opgericht. Daardoor voorkomt het gebruik van de multi-layer pool veel voorkomende aanvalsbenaderingen als impermanent loss.

De cryptomarkt biedt momenteel geen beurzen of vehikels om in obligaties te beleggen. D/Bond zal het verhandelen, beleggen, lenen en uitlenen van obligaties op Ethereum mogelijk maken.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN