Tether Bitfinex manipulatie

Schuldeisers van Voyager maken bezwaar tegen bonussen werknemers

Voyager Digital verkeerd al een aantal maanden in zwaar weer. Recentelijk hebben de schuldeisers bezwaar gemaakt tegen de motie van het bedrijf om werknemers rententieprijzen te betalen. De schuldeisers zijn van mening dat het in de plaats daarvan het personeelsbestand moet verkleinen om de kosten te verlagen. Het Official Committee of Unsecured Creditors, een groep klanten van Voyager, zei in een recente juridische aanvraag dat:

“In een tijd waarin duizenden schuldeisers moeite hebben om persoonlijke basisuitgaven te betalen vanwege het gebrekkige bedrijfsmodel van de schuldenaars, proberen de schuldenaars nu bonussen te betalen aan hun toch al goed gecompenseerde werknemers.”

Voyager ontvangt veel kritiek omdat het geen maatregen had genomen om het personeelsbestand te verkleinen. Hierbij werd opgemerkt dat sommige grote crypto-bedrijven tijdens de bear-markt tussen 20% en 30% van hun personeel hebben ontslagen in een poging om de winter te overleven. De crediteur voegde toe:

“Voor alle duidelijkheid, de voorgaande bedrijven opereren nog steeds in de normale gang van zaken, terwijl het Debtors-platform de afgelopen zeven weken in wezen is bevroren zonder of met minimale operaties.”

Voyager had eerder de federale rechter gevraagd om $1,9 miljoen van zijn fondsen goed te keuren voor een “Key Employee Retention Plan” (KERP). Dit zijn in feite bonussen aan 38 werknemers waarvan het bedrijf beweert dat deze essentiële boekhouding, cash- en digitale activabeheer, IT infrastructuur, juridische en andere kritische functies voor schuldenaars aan het regelen zijn.

De schuldeisers zeiden echter dat Voyager geen enkel bewijs heeft geleverd dat de 38 werknemers nodig zijn en dat ze het risico lopen ontslag te nemen. Er werd beweerd:

“En dat komt omdat dergelijk bewijs niet bestaat – sinds de petitiedatum hebben slechts 12 van de ongeveer 350 werknemers van de schuldenaars vrijwillig ontslag genomen.”

In juli vroeg Voyager faillissementsbescherming aan nadat het bedrijf enorme verliezen had geleden door het falen van crypto-hedgefonds, Three Arrows Capital (3AC), en de bredere daling van de crypto-markt. Ook heeft Voyager een aanbieding ontvangen van crypto-exchange, FTX, en het moederbedrijf, Alameda Research, om het bedrijf over te kopen.

Eerder deze maand zei de crypto-geldschieter dat het van plan is om tegen 11 augustus de toegang tot contante deposito’s in USD te herstellen. Klanten met contant geld op hun rekeningen zouden in een periode van 24 uur tot $100.000 kunnen opnemen.

Een ander bedrijf in zwaar weer, Celsius, bracht ondertussen een rapport uit waaruit bleek dat het bedrijf zijn crypto-verplichtingen niet na kan komen. Er is namelijk een tekort van $2,8 miljard om de klanten terug te kunnen betalen. Uit de aanvraag bleek ook dat het herstructureringsproces samen met andere kosten het bedrijf gemiddeld $46 miljoen per maand kostte.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN