Activa van Three Arrows Capital zijn bevroren in spoedhoorzitting

Dinsdag vond een spoedhoorzitting plaats in de New York Southern Bankruptcy Court voor schuldeisers van Three Arrows Capital. Tijdens de procedure oordeelde rechter Glenn Martin dat Three Arrows Capital geen activa in de Verenigde Staten kan overdragen of vervreemden, volgens rapporten van Yahoo! Finance.

Bovendien oordeelde rechter Martin dat vereffenaars de bevoegdheid hebben om de Amerikaanse activa te claimen, aldus Reuters. Vereffenaars kunnen ook dagvaardingen uitbrengen aan de oprichters van 3AC en ongeveer 24 bedrijven die mogelijk relevante informatie hebben. Tevens proberen de vereffenaars de waarde en locatie van de activa van 3AC te bepalen, die grotendeels niet worden vermeld.

Adam Goldberg, de advocaat van de vereffenaars, zei dat er tot nu toe slechts twee groepen activa zijn gevonden: een wettelijke houder bij het in New York gevestigde bedrijf Dan Tan Law en “rechten op grond van een verscheidenheid aan New Yorkse leningsovereenkomsten.” Goldberg merkte ook op dat, omdat de activa van 3AC digitaal zijn, er een groot risico bestaat dat de oprichters met die activa zullen ontsnappen, tenzij het gerechtelijk bevel van vandaag wordt uitgevoerd.

Hij vertelde Reuters dat het gerechtelijk bevel van vandaag bedoeld is om “de wereld op de hoogte te stellen” dat de vereffenaars nu de activa van 3AC beheersen.

Three Arrows Capital heeft op vrijdag 7 juli het faillissement aangevraagd onder Chapter 15 van de Amerikaanse faillissementscode. De spoedhoorzitting van vandaag wordt sinds eind vorige week verwacht nadat de mede-oprichters van Three Arrows Capital, Su Zhu en Kyle Davies, niet meewerkten aan de eerste procedure.