Voyager Digital mag van rechter $270 miljoen terugbetalen

De Wall Street Journal (WSJ) heeft een rapport uitgebracht waarin staat dat het failliete crypto-lendingplatform, Voyager Digital, toestemming heeft gekregen van de Amerikaanse faillissementsrechtbank in New York. Het mag hierdoor $270 miljoen aan geld teruggeven aan zijn klanten.

In het rapport staat dat de voorzitter van de Amerikaanse faillissementsrechtbank, Michael Wiles, heeft gezegd dat Voyager in staat was om voldoende basis te bieden om zijn argument te ondersteunen dat klanten toegang zouden moeten krijgen tot de bewaarrekening bij Metropolitan Commercial Bank. Het Twitter-account van Watcher.Guru meldde het volgende:

“Crypto-geldschieter Voyager Digital heeft goedkeuring gekregen om $ 270 miljoen aan contanten van klanten terug te geven, meldt WSJ.”

Eerder deze maand was Voyager Digital ingestort en had daarna zijn faillissement aangevraagd. In de aanvraag werd onthuld dat Voyager geen enkele wallet van zijn klanten bijhield. In plaats daarvan gebruikte het een gemengde wallet om alle cryptocurrency-fondsen van zijn klanten op te slaan.

In de aanvraag werd verder opgemerkt dat het platform op dat moment meer dan 100.000 schuldeisers had. De fondsen van deze groep bedroeg tussen de $1- en $10 miljard, inclusief passiva en activa.

Daarnaast had het bedrijf ook een aanbod ontvangen van crypto-exchange FTX en Alameda Research om alle activa en leningen van Voyager over te kopen. Hierbij was de lening aan Three Arrows Capital (3AC) buiten beschouwing gelaten. Verder omvatte het plan om de liquidatie van activa en de fondsen via USD via de FTX-exchange te verdelen. Voyager verwierp het bod echter en was van mening dat het aanbod niet gunstig was voor zijn klanten.

Joshua Sussberg, de advocaat van Voyager, voegde er later aan toe dat het bedrijf betere biedingen had ontvangen dan het aanbod van FTX. Ook werd door hem verklaard dat in de andere aanbiedingen de klanten van Voyager meer dan 30 cent op de dollar zouden verdienen. Verder is er door het bedrijf niks losgelaten over de details van de aanbiedingen die het gekregen heeft.

De presentatie op de tweede dag van Voyager onthulde ook dat 88 potentieel geïnteresseerde partijen contact hadden opgenomen met het bedrijf tijdens het herstructureringsproces, waarbij 46 partijen geheimhoudings-overeenkomsten hebben ondertekend en 22 partijen actief zijn in de verkoopactiviteiten.

Uit het rapport van de WSJ blijkt ook dat 26 augustus de deadline is voor het aanbod en op 7 september de laatste hoorzitting wordt gehouden.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!