Celsius krijgt toestemming om BTC te minen en te verkopen

Celsius stond onlangs weer voor de rechter die heeft besloten om het minen van Bitcoin (BTC) en het verkopen ervan tijdens het faillissement toe te staan. Sinds juli 2022 heeft Celsius Network veel aandacht gekregen van functionarissen uit de Verenigde Staten nadat rapporten over faillissement naar boven kwamen. Er bestaat momenteel het risico dat veel investeerders van het platform hun spaargeld kwijtraken. Simon Dixon meldde het volgende op Twitter:

“Vorige week waren velen erg boos op me omdat ik zei dat @CelsiusNetwork geen geld meer zou hebben en dat er sneller actie moest worden ondernomen. Ik kreeg te horen dat ik chapter 11 niet begrijp. Ze hebben nu bevestigd dat ze in oktober geen geld meer hebben.”

Martin Glenn, de hoofd-faillissementsrechter in het zuidelijk district van New York, heeft tijdens de tweede dag van de hoorzitting het verzoek van Celsius goedgekeurd. Celsius verzocht de rechtbank namelijk goedkeuring te geven omtrent het minen van BTC en het verkopen ervan om op deze manier de financiële stabiliteit te behalen.

Glenn was echter bezorgd over de winstgevendheid van het BTC-minen. Hij wees hierbij op de hoge initiële investeringen die nodig zijn voor het opzetten van mining-infrastructuur. Celsius tweette onlangs:

“Vandaag hebben we, samen met het Unsecured Creditors Committee (UCC), dat voornamelijk bestaat uit klanten, de U.S. Trustee en een aantal andere belangrijke partijen, deelgenomen aan de Second Day Hearing, waar we de dialoog hebben voortgezet over de inspanningen van Celsius om de waarde voor onze gemeenschap.”

Beperkingen in het minen voor Celsius

De rechtelijke goedkeuring betreft alleen het minen en verkopen van BTC. Glenn heeft het bedrijf namelijk verboden om aandelen- of schuldinvesteringen in andere crypto-bedrijven te verkopen. Hierbij heeft de rechtbank Celsius ook verplicht om vooraf informatie te geven over de activa.

De beslissing van de rechtbank komt voort uit de bezorgdheid van investeerder over de oneerlijke resultaten die door meer dan 250 klanten zijn ingediend. De vrees is er dat het geld van Celsius in oktober opraakt, waardoor de advocaat van het bedrijf aangaf dat opnieuw investeren in de mining-activiteiten winst zal opleveren. Het Amerikaanse ministerie van Justitie en de Texas State Securities Board, die zich eerder verzetten tegen de intentie van Celsius om zich in BTC-mining te verdiepen, trokken ook hun bezwaar in nadat Celsius had verduidelijkt dat het de gedolven Bitcoin alleen voor contant geld zou verkopen.

Sinds de aanvraag van Celsius is de prijs van BTC met 25% gestegen. De laatste hoorzitting zal daarnaast plaatsvinden op 1 september, waar het plan zal worden afgerond omtrent het faillissement.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!