Bedrijven

Grote beursgenoteerde bedrijven hebben miljarden in crypto-bedrijven geïnvesteerd

In de top 100 beursgenoteerde bedrijven op basis van marktkapitalisatie zijn er veertig die stevig investeren met miljarden in crypto- en blockchain-bedrijven. Uit een recent onderzoek van het crypto-analyseplatform, Blockdata, blijkt dat 40 bedrijven tussen september 2021 en juni 2022 ongeveer $6 miljard hebben geïnvesteerd in blockchain- en crypto-bedrijven.

Het markt-intelligenceplatform, CB Insights, heeft cijfers gepubliceerd waaruit Blockdata conclusies heeft getrokken. Zo meldt Blockdat dat het moederbedrijf van Google, Alphabet, het grootste belang heeft in blockchain. Er is namelijk ongeveer $1,5 miljard in startups geïnvesteerd door het in Californië gevestigde bedrijf. Er is onder andere geïnvesteerd in Dapper Labs, Voltage, Digital Currency Group en Fireblocks.

Blackrock, de grootste vermogensbeheerder van de wereld, is de op een na grootste investeerder in blockchain-bedrijven. Blackrock heeft $1,17 miljard geïnvesteerd in FTX, Circle en Anchorage Digital. Morgan Stanley, de gigant onder de banken, bezet de derde plaats met $1,1 miljard die het heeft geïnvesteerd in Figment en NYDIG. Het onderzoek luidde:

“De investeerders die actief zijn in de grootste financieringsrondes zijn Alphabet ($1.506 miljoen in vier rondes), Blackrock ($1.171 miljoen in drie rondes), Morgan Stanley ($1,10 miljoen in twee rondes), Samsung ($979 miljoen in 13 rondes), Goldman Sachs ($ 698 miljoen in vijf ronden, BNY Mellon ($ 690 miljoen in drie ronden) en PayPal ($650 miljoen in vier ronden).”

De telefoonmaker uit Zuid-Korea, Samsung, is het meest actief in het investeren in crypto- en blockchain-bedrijven. Het bedrijf heeft namelijk meer dan $979 miljoen geïnvesteerd in 13 bedrijven, waaronder Animoca Brands, Dank Bank, Flowcarbon, Saga, Big Whale Labs, Atomic Form, MYTY, FanCraze, Metrika, Sky Mavis, Aleo, Yuga Labs en Ramper.

In totaal hebben 61 crypto-bedrijven gedurende de periode investeringen ontvangen van de beste openbare bedrijven. Hiervan bieden 19 non-fungible tokens (NFT)-gerelateerde oplossingen en diensten, 12 zijn marketplaces en 11 bieden gamingdiensten.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN