Google

Google vormt een nieuwe blockchain-eenheid met focus op de metaverse

Na jarenlang zijn tenen gedompelt te hebben in de cryptocurrency-markt, werd gisteren bekend dat Google eindelijk de stap gezet heeft om de ontluikende markt publiekelijk te omarmen. Nu is echter duidelijk geworden dat de techgigant ook verdere stappen heeft aangekondigd die wellicht nog groter zijn dan het nieuws van gisteren.

De dochteronderneming van Alphabet heeft namelijk een nieuwe directeur aangesteld om een ​​eenheid te leiden die zich toelegt op “blockchain en andere next-gen gedistribueerde computer- en gegevensopslagtechnologieën”, meldde Bloomberg woensdag.

Shivakumar Venkataraman, de technische vice-president van Alphabet, zal nu de eenheid leiden als de oprichtende leider van Labs, een incubator die door Google is opgericht om nieuwe projecten te testen die zijn gericht op virtual en augmented reality.

Venkataraman, die meer dan 18 jaar bij Google heeft gewerkt, brengt volgens zijn LinkedIn-pagina meer dan 25 jaar mee als software-engineer bij bedrijven als IBM en meer dan 10 jaar in betaalde advertenties voor de techgigant.

De push van Google valt samen met een nieuwe aanwerving van voormalig PayPal-veteraan Arnold Goldberg, die de betalingsafdeling van Google zal leiden als onderdeel van een bredere strategie om verbinding te maken met een groter scala aan financiële diensten, waaronder cryptocurrencies.

Tot op heden heeft Google enkele clouddiensten aangeboden aan bedrijven die werken aan blockchain-technologie. Maar verder heeft Google, een bedrijf dat bekend staat om zijn experimenten, geen openbare projecten gelanceerd in het gebied waar sommige rivalen, zoals Meta Platforms Inc. en Twitter Inc., aanzienlijke middelen voor hebben vrijgemaakt. Google’s Payments and Commerce President zei echter onlangs dat het bedrijf “crypto nauwlettend in de gaten houdt”.

De stappen van Google komen na jarenlang dansen rond directe investeringen in de ontluikende blockchain-technologie. De techgigant lijkt nu echter de inspanningen van haar rivalen in de metaverse te willen volgen. Hoe dit er precies uit gaat zien is nog niet duidelijk, maar Google kennende zal dit geen kleinschalig project worden.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN