Morgan Stanley

Morgan Stanley plaatst vacature die hint op uitbreiding in de crypto-sector

Morgan Stanley, een gigantische speler in het financiële circuit, is op zoek naar een productontwikkelings-manager met de focus op het bouwen van een breed scala aan nieuwe crypto-producten voor alle bedrijfsonderdelen. Dit blijkt vanuit een vacature op LinkedIn van het bedrijf.

Op 1 augustus werd de vacature geplaatst en de functie is om lid te worden van het Investment Solutions Product Development-team. Dit team biedt een breed scala aan diensten aan die meer dan $900 miljard aan beheerd vermogen ondersteunen in onderling fondsen, geldmarkt-fondsen, 529 College Savings Plans en op de beurs verhandelde fondsen. Verpakte producten en indexen zullen de primaire richting zijn voor de productmanager.

Door het plaatsten van een dergelijke vacature, kan er worden opgemaakt de Morgan Stanley crypto serieuzer neemt en zijn productaanbod wil uitbreiden na de lancering van een particulier passief fonds in maar 2021. Het bedrijf vertelde zijn financiële adviseurs dat het crypto-blootstelling zou kunnen aanbieden via producten die worden beheerd door Galaxy Digital en NYDIG.

Er kan daarnaast worden gesuggereerd dat Morgan Stanley de financiële adviseurs graag meer producten wil geven om uit te kiezen, aldus de directeur van Bitwise, een vermogensbeheer-bedrijf. Als Morgan Stanley er inderdaad voor kiest om meer op indexen gebaseerde beleggingsproducten of op de beurs verhandelde producten te lanceren, zal het sterke concurrentie hebben van bedrijven die al aanwezig zijn in het veld. Grayscale, Fidelity en Investo-Galaxy zijn enkele prominente spelers die al actief zijn in de sector.

Hunter Horsley, de CEO van Bitwise, merkte op dat de context van de advertentie echter belangrijk is. Hij waarschuwde waarnemers om hun enthousiasme te drukken. Hij zei:

“Het inhuren van een mid-level persoon om aan zoiets als dit te werken, garandeert niet dat een product op de markt komt.”

Ook geeft de vacature aan dat de crypto-productoplossingen van het bedrijf kunnen worden gebruikt door meer dan 200 vermogensbeheerders. De rol omvat daarnaast enkele verantwoordelijkheden waaronder het identificeren van kansen om het gebruik van producten van financieel adviseurs te promoten. Dit is inclusief het presenteren op gesponsorde thuiskantoor-, branche- en branche-evenementen, bronnen voor productontwikkeling voor alle investeringsstrategieën en partnerschap met meer dan 200 vermogensbeheerders om strategieën te identificeren die de algehele kwaliteit van het platform zullen verbeteren.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN