Samsung s10 crypto

Samsung opent eerste virtuele winkel in Decentraland

De wereldbekende elektronicagigant Samsung heeft aangekondigd dat het zijn eerste virtuele winkel in Decentraland (MANA), een van de populairste blockchain-aangedreven metaverse-werelden, geopend heeft, genaamd “Samsung 837X”. De winkel is gemodelleerd naar de fysieke vlaggenschipwinkel van het bedrijf op 837 Washington Street in New York City.

Om het debuut van de 837X-winkel in Decentraland te vieren, organiseert Samsung een mixed reality live dance-feest georganiseerd door DJ Gamma Vibes van de fysieke 837-winkel in Manhattan. In een commentaar op de uitbreiding van het bedrijf naar de metaverse – een conceptuele term die losjes verwijst naar een volgende generatie iteratie van internet – zei Samsung’s VP marketing en communicatie Michelle Crossan-Matos:

“Bij Samsung 837X zijn we verheugd om onze verhalen over connectiviteit, duurzaamheid en maatwerk op een nieuwe manier te vertellen, in een unieke ruimte. De Metaverse stelt ons in staat om fysieke en ruimtelijke grenzen te overstijgen om unieke virtuele ervaringen te creëren die anders niet zouden kunnen gebeuren. Innovatie zit in ons DNA en we kunnen niet wachten tot jullie allemaal deze snelgroeiende virtuele wereld gaan ervaren.”

De Samsung 837X-winkel biedt een uniek digitaal avontuur via het ‘Connectivity Theater’ en het ‘Sustainability Forest’, waar fans missies kunnen voltooien om 837X NFT-badges te winnen. Het Connectivity Theatre zal Samsung’s nieuws presenteren van de Consumer Electronics Show die loopt van 5 tot en met 8 januari. Het Sustainability Forest, zal op zijn beurt een “spectaculair portaal zijn waar gasten een reis door miljoenen bomen kunnen maken – en zelfs een mythische ontmoeting hebben”, aldus het bedrijf.

De Zuid-Koreaanse elektronicagigant plant echter ook bomen in de echte wereld. Op 3 januari onthulde Samsung Electronics America een samenwerking met het op Cardano gebaseerde klimaatherstelplatform Veritree. Het doel van de samenwerking is om tegen eind maart van dit jaar twee miljoen bomen in Madagaskar te planten.

In tegenstelling tot sommige andere grote bedrijven heeft Samsung de afgelopen jaren de associatie met de cryptocurrency-industrie niet geschuwd. Het was een van de eerste fabrikanten van mobiele telefoons en software die een native crypto-portemonnee-applicatie voor zijn telefoons introduceerde. Eerder deze week kondigde het ook aan dat het een NFT-browser en marktplaatsaggregator zou integreren in zijn premium Smart TV-productlijn voor 2022.

Decentraland is op zijn beurt een van de grootste spelers in de metaverse-markt, die eind 2021 op stoom begon te raken. De marktkapitalisatie steeg van ongeveer $1 miljard naar $6,9 miljard toen speculanten zich haastten om de MANA-token te kopen na de aankondiging van Facebook in oktober van zijn rebranding naar Meta. Decentraland evolueerde ook naar een van de favoriete crypto-gebaseerde virtuele werelden van beroemdheden, met sterren als de Winklevoss twins en Snoop Dogg die virtueel land in de game kochten.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN