EOS koers stijgt in afwachting op hard fork

Het is de afgelopen jaren vrij stil geweest rondom het open-source blockchain-project, EOSIO (EOS). Na de hele saga omtrent de tokens van ontwikkelingsbedrijf Block.one, was er weinig positiefs te melden over het project. Dit is echter niet langer het geval, aangezien het netwerk binnenkort een hard fork zal ondergaan.

Sinds 2021 heeft EOS weinig tot niets gedaan om zelfs zijn eigen community tevreden te houden. Sinds de munt vorig jaar in september $6,21 bereikte, bevond de altcoin zich in een vrije val. Het was dan ook verrassend te noemen dat EOS een flinke stijging door wist te maken in de afgelopen 24 uur, waarbij de munt met ruim 25% steeg tot $1,58.

Netwerk bereidt zich voor op een hard fork

Interessant genoeg zou er een duidelijke reden kunnen zijn waarom EOS opeens weer een ‘hot’ munt is om te kopen. Yves La Rose, CEO van de EOS Network Foundation, had namelijk eerder aangegeven dat EOSIO een rebranding zou ondergaan die zou kunnen leiden tot een EOS hard fork.

Volgens hem zou de hard fork een upgrade naar het huidige EOS-ecosysteem opleveren. La Rose, ook wel Mandel genoemd, merkte op dat de hard fork van vitaal belang was om alle ketens die op het EOSIO-netwerk werken te verenigen.

De EOS Network Foundation zei woensdag dat Antelope gebruikt zal worden als het onderliggende protocol voor op EOSIO gebaseerde blockchains. Antelope, een door de gemeenschap beheerd blockchain-protocol, zal worden ondersteund door leden van de ENF, waaronder EOS, Telos, Wax en UX Network.

Volgens Zack Gall, vice-president communicatie bij de ENF, staat de hard fork van de code van de EOSIO-blockchain gepland voor 21 september, het moment waarop de officiële overstap naar Antelope zal plaatsvinden. Omdat dit een hard fork is, zullen alle aangesloten computers of nodes moeten upgraden om op het nieuwe protocol te kunnen blijven draaien.

Wat is Antelope?

Antelope is een open framework blockchain en een door de community gerunde codebase. Het maakt gebruik van een gedelegeerd Proof-of-stake (DPoS) consensusmodel, dat is voortgekomen uit proof-of-stake, waarbij gebruikers van het netwerk stemmen en afgevaardigden kiezen om het volgende blok te valideren. Onder DPoS worden afgevaardigden blokproducenten genoemd.

Ontwikkelaars gebruiken Antelope voor een breed scala aan toepassingen, van gedecentraliseerde financiën (DeFi) en supply chain management tot non-fungible tokens (NFT) en games. De Antelope Coalition heeft al Requests for Proposals gedaan, waaronder voorstellen voor snellere finaliteit, software development kits (SKD’s) en peer-to-peer codeverbeteringen. In een persbericht zei La Rose:

“We bouwen voort op meer dan vier jaar strijdgeharde code en de cumulatieve kennis van vier [layer-1-blockchains] die gebruikmaken van elkaars sterke punten , allemaal verenigd achter het Antelope-protocol.”

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!