Ethereum Nieuws

Ethereum lanceert een poll over burnen en de censuurbestendigheid van het protocol

Maandag heeft Vitalik Buterin, de mede-oprichter van Ethereum (ETH), in een tweet onthuld dat hij heeft gestemd voor de inzet op crypto-serviceproviders die ermee instemden om het Ethereum-protocol te censureren via een social consensus. Dit werd bekend gemaakt middels een Twitter-enquête door Eric Wall:

“Vraag voor de Ethereum-community. Als een meerderheid van de aandelen in deze peiling A kiest, zult u dan:

X) Beschouw de censuur als een aanval op Ethereum en verbrand hun brandstapel via sociale consensus
Y) Tolereer de censuur”

Buterin onthulde vervolgens zijn standpunt waarbij hij aangaf te hebben gestemd voor optie X. De peiling bouwt met name voort op een peiling van de in Berlijn gevestigde ontwikkelaar Lefteris Karapetsas, die crypto-serviceproviders in de VS en Zwitserland vraagt ​​of ze zouden overwegen om het Ethereum-protocol te censureren door te weigeren bepaalde transacties te valideren op verzoek van regelgevers. Hij vroeg het volgende:

“Vraag voor @LidoFinance, @coinbase, @krakenfx, @stakedus, @BitcoinSuisseAG

Als regelgevers u vragen om op het #ethereum-protocolniveau te censureren met uw validators, zult u:

A) Naleven en censureren op protocolniveau
B) Sluit de staking-service af en behoud de netwerkintegriteit”

Wall heeft vervolgens de Ethereum-community gevraagd wat zij zouden doen als deze bedrijven ervoor kiezen om het netwerk te censureren. Uit gegevens van Dune-analisis blijkt dat 66% van de Beacon Chain-validators waarschijnlijk zullen voldoen aan de voorschriften van het Amerikaanse Office of Foreign Assets Control (OFAC).

Investeerders van Ethereum bezorgd over de censuurbestendigheid

De bezorgdheid over de censuur is de afgelopen week toegenomen nadat Circle had besloten om adressen ei verband houden met Tornado Cash te blokkeren. Dit deed het nadat de OFAC had besloten om Tornado Cash op de sanctielijst te plaatsen. De OFAC gebruikte het argument dat het een belangrijke rol heeft gespeeld bij het ondersteunen van cyber-terroristische aanvallen. Het heeft namelijk alleen slechte actoren toegestaan om het spoor van hun cryptocurrency-transacties te verbergen voor crypto-hacks, aldus de OFAC.

Het is voor het eerst dat de VS technologie sanctioneert zonder dat daar een juridische entiteit aan te pas komt en dit heeft veel privacy-advocaten met ongeloof achtergelaten. Zij betogen namelijk dat gewone mensen de cryptocurrency-mixer op grote schaal gebruiken om hun privacy op de blockchain te beschermen.

Gebruikers van cryptocurrency maken zich dan ook zorgen dat Ethereum minder censuurbestendig zal worden nadat het migreert naar Proof-of-Stake (PoS). Momenteel heeft 62% van de mensen op Twitter gestemd om de inzet te burnen van crypto-serviceproviders.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN