Ripple-onderzoek onthult dat 76% van de financiële instellingen verwacht tegen 2025 crypto te gebruiken

Een recent geplaatst onderzoek van Ripple, waarin werd onderzocht welk percentage van de financiële instellingen geïnteresseerd is in het gebruik van blockchain voor betalingen, heeft ontdekt dat meer dan driekwart van hen van plan is om tegen 2025 cryptocurrencies te gebruiken.

In het onderzoek werd duidelijk dat 76% van de wereldwijde financiële instellingen in de komende drie jaar cryptocurrency wil gaan gebruiken, op voorwaarde dat de wetgeving dit toestaat, volgens het wereldwijde onderzoek uitgevoerd door Ripple dat op 11 augustus gepubliceerd werd.

Waarom willen deze bedrijven cryptocurrencies adopteren?

Het wijdverbreide gebruik van cryptocurrencies voor betalingen is de belangrijkste factor voor bedrijven en financiële instellingen om rekening mee te houden bij de beslissing om cryptocurrency al dan niet op te nemen in hun beleggingsportefeuille. Het nut van cryptocurrency als een soort hedge komt op de tweede plaats, terwijl het bijbehorende gebruik van crypto als overbruggingsvaluta op de derde plaats komt.

Meer specifiek gevraagd waarom ze cryptocurrency zouden opslaan, noemde 50% van de respondenten het gebruik ervan als een afdekking tegen inflatie, een valuta om betalingen te doen, of een activa om uit te lenen of onderpand voor het lenen als één van de drie belangrijkste redenen om dit te doen.

Interessant is dat de meerderheid van de internationaal ondervraagde consumenten (65%) vanwege hun vertrouwen in banken, hun bestaande band met hen of een ander aspect, zei dat ze cryptocurrency via hun bank zouden kopen als de bank het zou verstrekken.

Financiële instellingen willen crypto ook zelf gebruiken

Vervolgens toonde bijna 70% van de financiële instellingen interesse in het gebruik van blockchain-technologie voor betalingen in een of andere hoedanigheid, of het nu gaat om interne bank- of filiaaloverdrachten, betalingen tussen banken of betalingen aan klanten.

De brede interesse geldt niet alleen voor blockchain in het algemeen, maar ook, met enkele verschillen, voor elk van de primaire tokentypen, waaronder cryptocurrencies, digitale valuta’s van centrale banken (CBDC’s) en stablecoins. Ongeveer 70% van de respondenten van financiële instellingen zei geïnteresseerd te zijn in het inzetten van deze tokens voor verschillende betalingsgebruikssituaties.

Zowel bedrijven als financiële instellingen plaatsen betalingen vóór een verscheidenheid aan andere portefeuillegebruiken, zoals hedging tegen economische neergang of hedging tegen valutarisico’s. In beide gevallen krijgen betalingen prioriteit boven hedging.

Op de vraag wat volgens hen de belangrijkste voordelen zijn van het gebruik van blockchain en cryptocurrencies voor betalingen, gaven financiële instellingen antwoorden die redelijk gelijk verdeeld waren over een reeks voordelen, waarbij gegevensbeveiliging en kwaliteit iets hoger uitkwamen dan de groeivooruitzichten in andere markten en real-time afrekeningen.

Verdien uw eerste Bitcoin. Meld u aan en ontvang een bonus van $12. Een verwijzingsbonus tot $3.000!