FLOW koers stijgt 99% na samenwerking met Instagram

De bekende layer-1-blockchain Flow, die is ontworpen voor non-fungible tokens (NFT’s), is enorm gestegen het nieuws naar buiten is gekomen dat het is geïntegreerd in de social media-gigant Instagram. Het moederbedrijf van Instagram, Meta, gaf in een aankondiging aan dat de NFT’s die zijn gemint op de Flow (FLOW) blockchain, geplaatst zullen worden op Instagram’s nieuwe feed voor digitale verzamelobjecten.

Flow is een gedecentraliseerde blockchain die is afgestemd op gaming, app-ontwikkelaars en NFT-makers. Het protocol bouwt functionele verbeteringen rechtstreeks op de protocollaag op, waardoor gebruikers betalingen kunnen doen en kunnen deelnemen aan de governance van het netwerk. Ecosysteempartners zijn onder meer merknamen als Warner Music, de NBA en Ubisoft.

Het nieuws van de Meta-aankondiging stuurde Flow’s native token de lucht in en de koers wist hierdoor een sprong te maken van 99% van $1,86 naar $3,77 voordat het werd gecorrigeerd. Op het moment van schrijven is de altcoin de afgelopen 24 uur met meer dan 40% gestegen en staat op voor $2,75.

In maart onthulde Meta-CEO Mark Zuckerberg voor het eerst dat er plannen in de maak waren voor Instagram om NFT’s in zijn platform op te nemen. Vervolgens zei hij in mei dat Instagram binnenkort zijn NFT-functies zou lanceren en dat de acceptatie later zou beginnen op Facebook en andere apps onder de paraplu van Meta.

Crypto-gebruikers kunnen verschillende portefeuilles verbinden met hun Instagram-accounts en hun digitale verzamelobjecten delen, waarbij de app zowel de maker als de eigenaar automatisch tagt. Momenteel is de functie gratis voor zowel posten als delen.

Flow zal echter niet de enige blockchain zijn die de social media-gigant gaat ondersteunen. Naast Flow worden de netwerken van Ethereum (ETH) en Polygon (MATIC) ondersteund op Instagram.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!