Instagram gaat deze week NFT’s implementeren

Zoals wij eerder al aangaven, is het grote social media-platform Instagram ook druk bezig met het implementeren van digitale kunst op haar platform. Dit maakt het bedrijf de tweede social media-gigant die deze stap zet, na de eerdere implementatie van NFT’s op Twitter. Nu is echter duidelijk geworden dat sommige Amerikaanse verzamelaars en makers vanaf deze week al hun digitale kunst op Instagram kunnen delen.

Mark Zuckerberg bevestigt NFT’s op Instagram

De CEO van Meta deelde eerder vandaag een video waarin hij bevestigde dat het bedrijf op het punt stond te beginnen met het testen van ondersteuning voor digitale kunst in zijn apps. In een interview met NFT en Web3-enthousiasteling Tom Bilyeu, zei Zuckerberg dat Meta zou beginnen met het testen van NFT’s op Instagram met een select aantal Amerikaanse makers en verzamelaars. Hij zei het volgende:

“We beginnen digitale verzamelobjecten op Instagram te testen, zodat makers en verzamelaars hun NFT’s kunnen tonen.”

Zuckerberg zei dat Meta deze week zou beginnen met het testen van de nieuwe functie op Instagram, met “vergelijkbare functionaliteit” die in de toekomst op Facebook zal volgen.

Hoewel Zuckerberg niet precies uitweidde hoe de nieuwe functie eruit zou zien, zei hij dat hij denkt dat NFT’s het mogelijk maken om “iets over jezelf te zeggen”. Hij merkte ook op dat Meta plannen had om augmented reality NFT’s toe te voegen aan Instagram Stories via het speciale augmented reality-platform Spark AR.

Ethereum, Polygon, Solana en Flow

In het weekend doken geruchten op dat Meta zich voorbereidde om ondersteuning voor Ethereum (ETH), Polygon (MATIC), Solana (SOL) en Flow NFT’s toe te voegen. In de video van vandaag maakte Zuckerberg echter niet duidelijk op welke netwerken de eerste uitrol zou worden uitgevoerd.

Het is natuurlijk mogelijk dat Meta in theorie zijn eigen blockchain zou kunnen lanceren om NFT’s te ondersteunen, hoewel daarvoor een infrastructuur en een gebruikersbestand zou moeten worden gebouwd, terwijl de overgrote meerderheid van de NFT-verzamelaars tegenwoordig gewend zijn om digitale kunst te verhandelen op netwerken zoals Ethereum en Solana. Hierdoor is de keuze voor deze blockchains niet meer dan logisch te noemen.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!