Socios.com investeert $100 miljoen in de metaverse-afdeling van FC Barcelona

Socios.com, het bedrijf achter de bekende cryptocurrency Chiliz (CHZ), heeft zojuist aangekondigd dat het $100 miljoen zal gaan investeren in de NFT, metaverse, Web3-divisie van voetbalclub FC Barcelona, ​​genaamd Barca Studios.

Socios.com gaat FC Barcelona helpen de metaverse te betreden

Verschillende sportclubs over de hele wereld hebben besloten, om de aandacht van VC-bedrijven te trekken, zich aan te sluiten bij de metaverse. Socios.com is volledig toegewijd aan de ontwikkeling van fan engagement tokens voor sportorganisaties. Deze investering van het bedrijf in Barca Studios zal de Mmetaverse- en Web3-strategieën van de divisie opnieuw definiëren om hogere inkomstenstromen te integreren.

Zoals gezegd heeft Socios.com besloten een enorme investering van $100 miljoen te doen in de digitale business van het voetbalteam. Door deze investering te doen, krijgt Socios.com een ​​belang van 24,5% in de digitale divisie van FC Barcelona. Na deze aankondiging is de prijs van de officiële token van FC Barcelona ($BAR) met bijna 50% gestegen, d.w.z. van $5 tot $7,20.

Volgens Socio.com heeft Barca Studios het recht op toegang tot zijn eigen Chilliz Chain. Chilliz-keten is een gloednieuwe blockchain die ontwikkelaars toegang geeft tot het uitgeven van fantokens, het uitgeven van NFT’s, het maken van DeFi-producten en play-2-earn (P2E) games. De CEO van Socios.com, Alexandre Dreyfus zei:

“Barca Studios kan nu gebruikmaken van onze technologie, expertise en wereldwijde schaal om de web3-contentstrategie van de club te helpen implementeren en nieuwe inkomstenstromen op de lange termijn te genereren die de club het komende seizoen ten goede zullen komen.”

FC Barcelona en de metaverse

Hoewel de metaverse wellicht niet meteen te linken is aan een voetbalclub, is FC Barcelona gek op nieuwe technologieën, zoals de metaverse en NFT’s. Vorig jaar kondigde het een aparte eenheid aan die speciaal is samengesteld om producten in deze sectoren te ontwikkelen. De voorzitter van FC Barcelona, ​​Joan Laporta, verklaarde dat digitale groei een van hun groeistrategieën is. Hij beweerde:

“We willen nieuwe groeimogelijkheden creëren. Ons doel is om titels te winnen en onze fans blij te maken, maar we moeten ook kansen benutten in de sportindustrie. Het is een kwestie van bestaan.”

Tevens werd eerder deze week duidelijk dat de voetbalclub een NFT van de beste Nederlandse voetballer, Johan Cruijff, geveild had voor $693.000. De veiling van het digitale kunstwerk “In a Way, Immortal”, geïnspireerd op een opmerking van Johan Cruijff, werd op 29 juli afgesloten bij Sotheby’s, ‘s werelds belangrijkste bestemming voor kunst, luxe en verzamelobjecten.

Verdien uw eerste Bitcoin. Meld u aan en ontvang een bonus van $12. Een verwijzingsbonus tot $3.000!