FC Barcelona Socios

NFT van Johan Cruijff verkocht voor $693.000

De allereerste NFT-kunstverkoop van de Spaanse voetbalclub FC Barcelona vond plaats bij Sotheby’s in New York, waar het voor $693.000 werd verkocht. De veiling eindigde op $550.000, maar Sotheby’s Premium, de kosten van de veilingmeester die aan het bedrag werden toegevoegd, zorgden voor de uiteindelijke verkoopprijs van $693.000.

Atletico Madrid-doelman Miguel Reina en de beroemde Nederlandse speler Johan Cruijff stonden op 22 december 1973 tegenover elkaar, toen Cruijff de lucht in vloog om een “onmogelijk doelpunt” te scoren. Bovendien heeft de klant vier extra NFT’s aangeschaft met statische afbeeldingen van de geanimeerde versie die in elk een belangrijk moment van het legendarische doel vastleggen.

De veiling van het digitale kunstwerk “In a Way, Immortal”, geïnspireerd op een opmerking van Johan Cruijff, werd op 29 juli afgesloten bij Sotheby’s, ‘s werelds belangrijkste bestemming voor kunst, luxe en verzamelobjecten. De veiling begon online op 21 juli. Meer dan 30 investeerders toonden interesse in de aankoop van de NFT, en de laatste minuten van de veiling waren vol spanning.

Voor de allereerste keer werkte de Club samen met BCN Visuals, een belangrijke innovatiepartner, en Digital Superstudio om een ​​NFT met een filmische uitstraling te creëren. De wereld van Johan Cruijff hielp het concept te realiseren.

Er zijn verschillende VIP-privileges en ervaringen waar NFT-eigenaren van kunnen genieten, samen met het worden van Barça’s Digital Ambassador. Samen met de NFT ontvangt de koper een hele reeks “money-can’t-buy”-voordelen en privileges. Meet & Greets, uitstapjes naar La Masia, gastvrijheidsrechten (voor minimaal vijf jaar), het recht om te spelen in het Spotify Camp Nou en een officiële baloverdracht voor een vriendschappelijke wedstrijd zijn opgenomen in het smart contract van de NFT.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN