“Crypto King” Barry Silbert is “oprecht enthousiast” over de upgrade van Ethereum

Barry Silbert – de oprichter van cryptocurrency-gigant Digital Currency Group, die tevens bekend staat als de “Crypto King” – heeft op Twitter onthuld dat hij “oprecht enthousiast” is over de langverwachte upgrade van Ethereum naar Ethereum 2.0.

De op één na grootste blockchain zal zijn energieverbruik drastisch kunnen verminderen. Als de upgrade live gaat, zal Ethereum 99% minder elektriciteit nodig hebben door het proof-of-stake (PoS) consensusalgoritme toe te passen en proof-of-work (PoW) te schrappen. Aangezien Ethereum het centrum van het gedecentraliseerde financiële ecosysteem blijft, zal de overgang waarschijnlijk de zorgen van klimaatbewuste investeerders wegnemen.

Als gevolg van de hype omtrent de upgrade, beleefde de Ethereum koers vorige week een scherpe rally. De cryptocurrency is de afgelopen twee dagen echter weer scherp gedaald, wat aangeeft dat de door de fusie gedreven euforie aan het verdwijnen zou kunnen zijn.

Het moet worden vermeld dat de lancering van Ethereum 2.0 de schaalproblemen van het netwerk niet onmiddellijk zal oplossen. Sharding, de technologie die het mogelijk maakt om de efficiëntie van het netwerk drastisch te verbeteren, wordt in een later stadium na de fusie geïmplementeerd. Nu Avalance, Solana en andere concurrenten het marktaandeel van Ethereum afbreken, zal het van cruciaal belang zijn voor Ethereum om op te schalen om zijn dominantie in de sector te behouden.

Na de fusie, die naar verwachting in september zal plaatsvinden, zal Ethereum slechts gedeeltelijk voltooid zijn. In het post-merge-tijdperk zal Ethereum een ​​reeks verdere upgrades ondergaan (surge, berm, purge en splurge). Zoals uitgelegd door Ethereum-medeoprichter Vitalik Buterin, zullen deze diepgaande veranderingen parallel plaatsvinden.

Verdien uw eerste Bitcoin. Meld u aan en ontvang een bonus van $12. Een verwijzingsbonus tot $3.000!