Crypto-besmetting is waarschijnlijk voorbij, aldus Citigroup-analist

Een analist van bankgigant Citigroup heeft in een recente notitie aan klanten aangegeven dat de crypto-besmetting die de sector de afgelopen maanden heeft beïnvloed, waarschijnlijk voorbij is.

Zoals geciteerd door Seeking Alpha, zei Citi-analist Joseph Ayoub dat de besmetting veroorzaakt door de ineenstorting van het Terra (LUNA)-ecosysteem waarschijnlijk zijn hoogtepunt heeft bereikt nu tekenen van liquiditeitsstress vervagen.

De analist wees ook op de recente volatiliteit van ingezet Ethereum (stETH), een token bedoeld om te worden gekoppeld aan de prijs van Ethereum (ETH) en ingezet wordt op crypto-liquiditeitsprotocol Lido.

Ayoub merkte op dat crypto-uitleenbedrijf Celsius meer dan 401.000 stETH in zijn bezit had toen het faillissement aanvroeg, wat volgens de Citi-analist ertoe heeft geleid dat stETH afstand heeft genomen van pariteit, aangezien speculanten het activum verkochten uit angst voor een liquidatiegebeurtenis. De pariteit is echter weer hersteld, iets wat volgens Ayoub een teken is dat “de fase van acute schuldafbouw nu voorbij is”.

Wat betreft de vrees dat de besmetting binnen de cryptowereld zich zou kunnen verspreiden naar het traditionele financiële domein, zei Ayoub dat deze zorgen waarschijnlijk ongeldig zijn vanwege de relatief kleine omvang van de markt voor digitale activa in vergelijking met de rest van de financiële wereld.

De analist zei ook dat de meeste entiteiten in traditionele financiën de cryptomarkten niet hebben betreden vanwege onzekerheid over de regelgeving, en daarom niet zullen worden beïnvloed door de strijd van de opkomende industrie. Hij gaf het volgende aan:

“We zijn van mening dat de meeste reguliere financiële bedrijven wachten op verdere duidelijkheid van de regelgeving of zich nog in een vroeg stadium bevinden van het verkennen van crypto-investeringen … We denken daarom niet dat de beproevingen van de cryptomarkt zullen overslaan naar een bredere besmetting.”