Snapchat gaat NFT’s integreren op het platform

Volgens rapporten heeft Snapchat geïnvesteerd in een nieuwe methode waarmee gebruikers hun NFT’s in AR-lenzen kunnen veranderen. Vervolgens kunnen deze in Snaps worden geplaatst. Dankzij deze vooruitgang kunnen gebruikers nu driedimensionale kopieën van hun NFT’s opnemen in hun Snaps. Deze NFT’s kunnen in alles worden verwerkt, van gezichtsmaskers tot items in het frame.

Functie zal in augustus vrijgegeven

Volgens de Financial Times wordt de functie nu voorbereid en wordt deze mogelijk al in augustus vrijgegeven. Kunstenaars kunnen de nieuwe functionaliteit gebruiken om hun non-fungible tokens om te zetten in augmented reality-filters van Snapchat die over achtergronden uit de echte wereld kunnen worden gelegd. Alvorens deze functionaliteit formeel in gebruik te nemen, is het bedrijf van plan deze uit te proberen met een selecte groep artiesten.

De NFT-pilot lijkt het resultaat te zijn van een snelle productsprint bij Snapchat: het gebeurt slechts een paar dagen nadat Snapchat Plus, de premium lidmaatschapsservice, werd geïntroduceerd. Dit zou Snap helpen om zijn boodschap aan investeerders te versterken dat het werkt aan aanvullende inkomstengenererende ideeën om eventuele dalingen op de advertentiemarkt te compenseren.

Social media concurreren met elkaar op NFT-vlak

Aangezien Meta zich vooral richt op Virtual Reality (VR), lijkt het erop dat alle belangrijke social media platforms op weg zijn naar het integreren van nieuwe technologie in een poging marktaandeel te winnen en concurrerend te blijven.

Zoals jullie wellicht al weten, heeft Twitter al een tijd geleden NFT-functionaliteiten op zijn platform geïntegreerd. Tevens zei Instagram in mei dat het een selecte groep producenten zou toestaan ​​om NFT’s weer te geven in hun feeds, verhalen en berichten. Een vergelijkbare set functies werd vorige maand voor het eerst getest door Facebook voor een kleine groep Amerikaanse gebruikers. Reddit’s eigen NFT-marktplaats, waar je digitale avatars kunt kopen, is tot slot vorige week ook gelanceerd.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!