Facebook Financial

Facebook test nieuwe NFT-functie op het platform

Meta Platforms Inc. is begonnen met de uitrol van een nieuwe non-fungible token (NFT) -functie op het bekende social media platform Facebook, slechts een week nadat de CEO van het bedrijf, Mark Zuckerberg, het plan had aangekondigd.

De functie zal in eerste instantie beschikbaar zijn ​​voor een selecte groep Amerikaanse kunstenaars, vergelijkbaar met hoe het bedrijf een maand geleden NFT’s op Instagram heeft uitgerold. Zuckerberg’s Facebook-bericht waarin de nieuwe stap werd aangekondigd, zei ook dat het bedrijf augmented reality NFT’s en 3D NFT’s onderzoekt met behulp van het Spark AR-softwareplatform van het bedrijf.

Facebook begint met NFT’s die gebouwd zullen worden op Ethereum (ETH) en Polygon (MATIC), maar zal naar verluidt binnenkort ondersteuning voor NFT’s op Solana (SOL) en FLOW toevoegen, aldus een woordvoerder van Meta.

Tevens deelde de product manager, Navdeep Singh, een voorproefje van hoe NFT’s eruit zullen zien op Facebook in een Twitter-bericht woensdag. Volgens het bericht zullen gebruikers een tabblad “digitale verzamelobjecten” op hun Facebook-profielen hebben waar ze hun NFT’s kunnen laten zien, wat unieke blockchain-tokens zijn die eigendom aangeven. Hij tweette het volgende:

“We lanceren NFT’s op Facebook! Enthousiast om met de wereld te delen waar ik aan heb gewerkt.”

Gebruikers kunnen hun cryptocurrency-portefeuilles verbinden met hun Facebook-profielen. Ze zullen ook in staat zijn om hun NFT’s om te zetten in Facebook-berichten, waarop kan worden gereageerd, die geliket kunnen worden, becommentarieerd en gedeeld, net als elk ander bericht.

Tech- en media-adviseur Martin Bryant voerde aan dat Meta “duidelijk een thuis wil bieden aan Web3-mensen” met de aankondiging, aangezien het bedrijf onlangs ook is begonnen met het testen van wijzigingen in Facebook-groepen om ze “meer op Discord” te laten lijken.

Zoals gezegd zal deze functie eerst getest worden onder een select groepje gebruikers vanuit de Vs. Er is dan ook nog geen tijdlijn over wanneer dit voor de rest van de gebruikers beschikbaar zal zijn, zei een Facebook-vertegenwoordiger.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN