Reddit lanceert verzamelbare avatars in de vorm van NFT’s

Het Amerikaanse social media platform Reddit heeft in een nieuwe blogpost een nieuwe blockchain-gebaseerde marktplaats en een verzameling verzamelbare avatars aangekondigd, die kunnen worden gebruikt als profielfoto’s en worden gekocht voor een vaste prijs, variërend van $9,99 tot $99,99. De blogpost luidde als volgt:

“In deze serie zijn Collectible Avatars avatars in beperkte oplage gemaakt door onafhankelijke artiesten, in samenwerking met Reddit, en bieden eigenaren unieke voordelen op het Reddit-platform.

Als iemand zijn Collectible Avatar instelt als zijn avatar op Reddit, kunnen ze de avatar-uitrusting mixen en matchen met andere Reddit-avatar-uitrusting en accessoires, en hun profielafbeelding in commentaarsecties zal een gloed-achtig effect hebben.”

Reddit’s toetreding in de NFT-ruimte kwam al in januari, toen het bedrijf tests aankondigde van een functie waarmee gebruikers hun NFT’s als profielfoto’s konden gebruiken. De stap van het platform kwam één week na een soortgelijke aankondiging van Twitter.

Reddit’s verzamelbare avatars

Deze verzamelbare avatars zullen worden geslagen op het Ethereum-compatibele blockchain-netwerk Polygon (MATIC). Er is voor Polygon gekozen vanwege de lagere transactiekosten en toewijding aan duurzaamheidskwesties.

Kopers kunnen debet- of creditcards gebruiken om de avatars in fiat te betalen. Ze kunnen de op blockchain gebaseerde portemonnee van Reddit – Vault, beschikbaar op de Reddit-app – gebruiken om de verzamelobjecten op te slaan en te beheren.

De eigenaren van deze verzamelbare avatars hebben een licentie om ze op andere online platforms te gebruiken. Maar de rechten zullen niet zo uitgebreid zijn als in het geval van de Bored Ape Yacht Club (BAYC) NFT-collectie van Yuga Lab, waarmee de stripfiguren bijvoorbeeld in producten en tv-shows kunnen worden gebruikt.

Gemaakt door onafhankelijke artiesten

Zoals gezegd heeft Reddit de handen ineen geslagen met onafhankelijke artiesten. Deze kunstenaars zullen uiteraard royalties verdienen als deze digitale activa opengaan voor handel op de secundaire markt op andere platforms. Reddit zei het volgende over de samenwerking:

“Ontworpen door enkele van Reddit’s meest gepassioneerde visuele kunstenaars, zullen nieuwe, limited-edition Collectible Avatars binnenkort beschikbaar zijn voor aankoop in de Reddit Avatar Builder, waarbij de opbrengst gaat naar artiesten die ze ontwerpen.”

Een gloedachtig effect op de profielafbeelding en aanpassing van deze avatars op Avatar Builder met beschikbare uitrusting en accessoires zijn enkele van de speciale functies op dit moment.

Meer in de pijplijn

Reddit is van plan om meer op blockchain gebaseerde technologieën en functies in het platform te introduceren en noemde de verzamelbare avatars als vroege stappen naar dergelijke integraties, aldus mediaberichten. Het ging verder met:

“Blockchain-backed Collectible Avatars zijn één van de eerste stappen die we nemen om de potentiële voordelen van dit concept op Reddit te testen.”

In februari haalde Alexis Ohanian, medeoprichter van Reddit, $500 miljoen op voor zijn VC-bedrijf 776 Management LLC, dat hij voornamelijk wil investeren in crypto-startups.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!