Solana Labs aangeklaagd wegens niet-geregistreerde token

Er is een rechtszaak aangespannen tegen Solana Labs waarin wordt beweerd dat het SOL-token niet is geregistreerd. De aanvraag is ingediend door advocaten die een inwoner vertegenwoordigen in Californië. De afgelopen tijd kent het bedrijf een aantal juridische strubbelingen en de nieuwe rechtszaak doet daar een schep bovenop. Volgens de details van het document, is de aanklacht begin juli ingediend bij Mark Young, de eiser.

Solana Labs en zijn dochterondernemingen worden er onder andere van verdacht dat zij effecten hebben verkocht die niet geregistreerd waren. De indiening vermeldde ook dat het bedrijf werd ondersteund door zijn stichting naast Multicoin Capital bij de verkoop van de tokens, die sinds maart 2020 aan de gang is. Ook werd er vermeld dat het bedrijf de tokens verkochte aan investeerders zonder de wettelijke procedure te doorlopen.

Daarnaast hebben veel investeerders geld verloren met hun investering in SOL. De indiener van de aanklacht had de juridische stap dan ook ondernomen doordat de verliezen van hemzelf en andere investeerders groot waren, aldus de eiser. Ook zei hij dat Solana Labs valse verklaringen heeft afgelegd over het circulerende aanbod.

Bovendien werd beweerd dat de oprichter van Solana Labs een lening aan een marktmaker had ondertekend zonder de beweging volledig bekend te maken. Solana Labs zou het uitgeleende bedrag uit de circulatie halen wat echter niet is gebeurd. Ook werd er beweerd dat het bedrijf niet gedecentraliseerd was zoals het zelf beweerde. Uit een onderzoek bleek dat 48% van de totale supply in handen was van Solana Labs.

De juridische stap kan een slechte ontwikkeling zijn voor de crypto-markt als geheel. Mocht de rechtbank namelijk beslissen dat het SOL-token een security is, dan zullen de meeste crypto-exchanges waarschijnlijk het token verwijderen. Het lijkt dan ook op een vergelijkbare situatie als waar Ripple (XRP) zich in bevindt met de rechtszaak tegen de SEC.

Veel investeerders hebben te hoog ingekocht en maken daardoor zware verliezen. De prijs van SOL is namelijk van zijn all-time high vlak onder de $260 naar een niveau gedaald van onder de $40. Op het moment van schrijven wordt SOL verhandeld voor $37,03.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!