Coinbase aandelen

Solana ervaart zoveelste netwerkstoring

Januari was een moeilijke maand voor Solana (SOL), aangezien het netwerk maar liefst zes storingen te verduren kreeg. Afgelopen weekend kreeg Solana echter opnieuw te maken met downtime omdat er een groot aantal transacties, veroorzaakt door Candy Machine NFT-bots, het netwerk overspoelde, wat op zijn beurt weer congestie veroorzaakte.

Zoals gemeld door Solana, ontving het netwerk een duizelingwekkend aantal transacties per seconde, tot wel 4 miljoen per seconde. De Solana-blockchain ontving ook 100 gigabit aan gegevens per seconde, wat bijdroeg aan de congestie van het netwerk.

Het NFT-project op de blockchain van Solana, dat de Candy Machine wordt genoemd, kreeg te maken met gigantisch verkeer door bots, wat de crash had veroorzaakt, omdat de nodes, die toebehoren aan de validators, niet allemaal het gewicht van de transacties konden dragen.

Als gevolg van deze enorme toename van transacties viel het netwerk zaterdag rond 20:00 UTC uit. Deze keer duurde het maar liefst 7 uur om het netwerk weer op gang te brengen. Om 03:00 UTC waren de validators weer up and running. Het officiële kanaal van het Solana-team verklaarde het volgende:

“Validator-operators voltooiden een cluster-herstart van Mainnet Beta om 03:00 UTC, na een storing van ongeveer 7 uur nadat het netwerk geen consensus had bereikt. Netwerkoperators en DApps zullen de komende uren doorgaan met het herstellen van de service.”

In januari tijdens de eerste en de tweede week had het netwerk van Solana nogal wat problemen die ervoor zorgden dat het netwerk zelfs 18 hele uren down was. Eind januari 2022 werd in de derde week van de maand in totaal bijna 30 uur uitval gemeld. Deze storingen werden veroorzaakt door overmatige dubbele transacties die opnieuw tot congestie leidden.

De munt heeft in het eerste kwartaal van 2022 ongeveer 11 van dergelijke incidenten gezien. Het is dan ook niet gek dat de crypto-gemeenschap zich grote zorgen maakt over de weerbaarheid van het netwerk.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN