Solana kan Ethereum overstijgen op NFT-markt

DappRadar gaf aan dat Solana (SOL) mogelijk Ethereum (ETH) zou kunnen overstijgen als de toonaangevende blockchain voor non-fungible tokens (NFT’s). Het bedrijf constateerde dat Solana goed presteert in de NFT-ruimte, ondanks de laatste wijdverbreide neergang van de cryptomarkt. Tevens gaf het aan dat het concurrerende-smart contractplatform Avalanche (AVAX) ook een “duidelijke winnaar” is. Het gaf het volgende:

“Solana en Avalanche kwamen naar voren als de duidelijke winnaars met een toename van het handelsvolume (ondanks de crypto-terugtrekking) van 21% en 15%.

Bestaande blockchains zoals Ethereum, Binance Smart Chain (BSC) en Polygon (MATIC) leden zware verliezen van 41%, 22% en 59%. Hoewel absoluut, werd het dieptepunt bereikt voor Flow en Ronin, die een terugval van 71% en 84% zagen.”

Solana overtrof ook andere blockchains in termen van verkoopaantallen, volgens DappRadar:

“Ondanks de waardevermindering van veel tokens, bleef de handelsactiviteit op veel blockchains bestaan. Solana, wederom als de duidelijke winnaar, verdubbelde bijna het aantal verkopen met 98%, terwijl Ethereum en BSC vrijwel gelijk bleven met respectievelijk 2% en -4%. Hetzelfde kon niet gezegd worden van de rest van de blockchains, die verliezen leden tot 75%.”

Het ging verder met aangeven dat Solana opduikt als een bedreiging om Ethereum toe te eigenen vanwege de lage gastarieven en lage toegangsdrempels. Het zei het onderstaande:

“Hoewel Ethereum van oudsher de primaire blockchain voor NFT’s was, is Solana gegroeid als een levensvatbaar alternatief voor nieuwe NFT-projecten vanwege relatief lage gastarieven en lage toegangsdrempels.

Magic Eden, de toonaangevende marktplaats voor op Solana gebaseerde NFT’s, heeft een recordstroom van handelaren gezien dankzij de lancering van vele succesvolle op Solana gebaseerde collecties zoals Okay Bears. De Solana-marktplaats DApp biedt 0% aanbiedingskosten en slechts 2% handelskosten. Dit kwartaal was Magic Eden goed voor 10% van alle NFT-transacties.”

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!