Cardano kan terug naar $2,90 volgens een voorspellingsalgoritme

Na een bearish periode van ongeveer een half jaar, lijkt de cyrptocurrency-industrie eindelijk te consolideren. Cardano (ADA) heeft in de afgelopen 24 uur dan ook een lichte stijging meegemaakt, dat kan worden toegewezen aan de recente Vasil hardfork.

NeuralProphet, het op PyTorch gebaseerder prijsvoorspellingsalgoritme, heeft daarnaast een bullish voorspelling gemaakt over de altcoin. Het algoritme maakt gebruik van een open-source machine learning-framework en heeft voorspeld dat de prijs van Cardano in september tegen de $2,90 zal zijn.

Het model van de voorspelling bekijkt de periode van juli tot december en heeft al eerder bewezen dat de voorspellingen historisch accuraat zijn. Eerder voorspelde het algoritme namelijk dat TerraUSD (UST) zou instorten. Er moet echter wel worden vermeld dat het voorspelling model niet altijd accuraat is.

De community voorspelt een minder hoger prijs voor Cardano

Een prijs van $2,90 in slechts 2 maanden is waarschijnlijk ook te hoog gegrepen. Op het moment van schrijven staat ADA namelijk op $0,45 en een stijging naar $2,90 zou een ruime 6x betekenen. De community van Cardano is daarom ook een stuk bescheidener als het gaat over de prijsvoorspelling. Zij denken namelijk dat ADA eind augustus op $0,79 zal staan.

Op 31 juli zal de prijs volgens de community zelfs nog hoger staan. Zij schatten namelijk dat ADA dan op $0,88 zal staan, terwijl het algoritme denkt dat ADA $1,63 zal halen.

Momenteel zijn er weinig signalen die erop wijzen dat de prijs van Cardano daadwerkelijk naar het niveau rond de $3 kan. De prijs staat namelijk nog steeds in het rood ten opzichte van de prijs van zeven dagen geleden. Het heeft daarnaast een marktkapitalisatie van $15,4 miljard en staat op de 8e plek.

Een factor die echter wel kan bijdragen aan bullish volume is de Vasil hardfork. Vorige week is de hardfork namelijk succesvol gelanceerd op een Cardano-testnet. De Vasil hardfork zal zorgen voor lager kosten, hogere doorvoer en een betere ontwikkelaarservaring. Eind juli staat de hardfork op het programma voor het mainnet.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!