Cardano lanceert Vasil hard fork succesvol op testnet

De langverwachte Vasil hard fork van Cardano (ADA) is al geruime tijd in de maak, onlangs is het echter live gegaan op testnet met epoch 215. Deze lancering wordt gevolgd door de mainnet lancering van de hard fork die gepland staat voor de laatste week van juli. Deze upgrade wordt beschouwd als één van de belangrijke upgrades van het netwetk omdat het de lancering van DApps en stablecoins mogelijk maakt.

Als gevolg van de lancering op het testnet, worden projectontwikkelaars, stake pool operators (SPO) en exchanges nu aangemoedigd om hun werk op het testnet in te zetten om ervoor te zorgen dat de integratie soepel verloopt wanneer het mainnet over ongeveer vier weken gelanceerd wordt.

Eenmaal voltooid op het mainnet, zal de Vasil hardfork snellere blokcreatie en grotere schaalbaarheid mogelijk maken voor DApps die op Cardano draaien. Input Output HK (IOHK), de organisatie achter Cardano, zei in een tweet op zondag dat ontwikkelaars naast de prestatie-upgrades zouden profiteren van “veel betere scriptprestaties en efficiëntie” en lagere kosten.

Vasil zal ook interoperabiliteit tussen Cardano-zijketens mogelijk maken, een van de belangrijkste functies die ontwikkelaars van plan zijn te lanceren in de huidige Basho-fase. Basho is de vierde ontwikkelingsfase voor Cardano die zich richt op schaalvergroting en zal worden opgevolgd door de Voltaire-fase, waarin governance centraal zal staan.

De vorige fase, Goguen, zag de lancering van smart contracts op Cardano, waarvan ontwikkelaars van gedecentraliseerde financiële (DeFi) profiteerden door tientallen gedecentraliseerde beurzen (DEX) en DeFi-protocollen te lanceren. Momenteel is Cardano’s grootste DApp, met $49,7 miljoen aan totale waarde vergrendeld (TVL), de DEX WingRiders, volgens DefiLlama.

Ondanks de lancering van het testnet was er geen grotere verandering te zien in de prijs van ADA. Maar de technische gegevens suggereren een aanhoudende consolidatie gedurende een paar dagen voordat de munt verder gaat dalen. Kunnen we later een rebound verwachten of zal de ADA-prijs blijven dalen?

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!