Hoskinson verwacht performance boost voor Cardano door Vasil hardfork

Charles Hoskinson, de mede-oprichter en CEO van IO Global gaf aan dat er een update is over verschillende zaken die van belang zijn voor ADA HODLers. Hij gaf dit aan in een YouTube-video die gisteren werd vrijgegeven. Hij begon te vermelden dat het bedrijf zich bezighoudt met het komende Consensus 2020 evenement in Austin dat plaatsvindt van 9 tot 12 juni. Hij zei:

“We huren daar een groot paviljoen en we gaan samen met veel van de andere leden van het Cardano-ecosysteem, en hopelijk kunnen we laten zien dat Cardano open is voor zaken.”

Daarna ging hij in op waarom hij enthousiast is over de Vasil hard fork die ook in juni zal plaatsvinden:

“Zoals velen van, weet je, vindt er in juni een groot groot hard fork combinator-evenement plaats, namelijk de Vasil hard fork, en dat zal pipelining bevatten, wat een enorme prestatieverbetering voor Cardano zal zijn, naast de eerste golf van significante Plutus-verbeteringen sinds Plutus in september werd verzonden.”

John Woods, directeur van Cardano Architecture bij IOG, publiceerde op 1 februari een blogpost waarin hij de pipelin introduceerde:

“Pipelining is in feite een evolutie in cardano’s ‘sanitair’. Het is een belangrijk element in ons schaalplan dit jaar, een in de reeks gepubliceerde stappen over onze methodische aanpak om de capaciteit van Cardano te flexen naarmate het ecosysteem groeit…

“Pipelining – of beter gezegd, diffusie pipelining – is een verbetering van de consensuslaag die een snellere blokvoortplanting mogelijk maakt. Het zorgt voor een nog grotere winst in hoofdruimte, wat verdere verhogingen van cardano’s prestaties en concurrentievermogen mogelijk maakt…

“Pipelining is slechts een van de pijlers die cardano’s schaalvergroting dit jaar ondersteunen. Gecombineerd zullen al deze veranderingen Cardano naar een positie leiden waar het sneller is dan zijn concurrenten, en een zeer concurrerend platform voor gedecentraliseerde financiën (DeFi) dit jaar.

“Zoals je je misschien herinnert, zei Hoskinson een maand geleden op Twitter dat er veel Cardano DeFi-apps zijn die wachten op vasil hard fork combinator (HFC) -evenement, en zodra dat gebeurt, zouden we een nog indrukwekkendere groei in Cardano’s TVL moeten zien.

Hoskinson legde op 10 december 2021 uit waarom de juni-hardfork Vasil genoemd wordt. Onlangs was zijn Bulgaarse vriend en Cardano-ambassadeur, Vasi Dabov, namelijk overleden. Hij was een blockchain-consultant, Haskell-practioneer en ervaren ginikoloog.

Op 28 februari legde IOG ook in een blogpost uit welke veranderingen konden worden verwacht in de hardforks van juni en oktober:

“Onze release in februari is nog maar het begin. In de loop van 2022 – en gericht op evenementen voor hard fork combinator (HFC) in juni en oktober – zullen we een reeks schaalverbeteringen introduceren. Deze omvatten belangrijke elementen van ons schaalplan zoals pipelining, nieuwe Plutus CIP’s, UTXO on-disk opslag en Hydra. In combinatie met parameteraanpassingen zullen deze functies de doorvoer van Cardano verbeteren en het systeem optimaliseren om plaats te bieden aan een toenemend aantal gedecentraliseerde financiële (DeFi) -apps, slimme contracten en DEX’s.

“Plus, zoals uiteengezet in onze recente Cardano360 februari-show, werkt IOG aan een groot aantal nieuwe producten en functies, van een DApp-winkel en een nieuw light wallet-product tot Mithril fast sync-oplossing en sidechains. Al die tijd draagt een ongelooflijke community nieuwe DApps, services, sites, tools en API’s bij om een bloeiend gedecentraliseerd ecosysteem te blijven uitbouwen.”

In een interview (uitgebracht op 2 maart) met Marco Monty Montemagno, de gastheer van “InsideW3B”, zei Hoskinson dat “juni en oktober geweldige maanden gaan worden” voor Cardano. Hij werd toen naar zijn topprioriteiten gevraagd, waarop hij antwoordde:

“Op dit moment zou ik zeggen dat commerciële vergelijkbaarheid, duurzaamheid en zelfbeschikking de drie grote dingen zijn waar we echt aan werken.”

“Op het vlak van commerciële vergelijkbaarheid hebben we in het begin van het project enorm veel aandacht besteed aan correctheid en wetenschappelijke excellentie… dus ontwikkelden we al deze fenomenale protocollen… “Dit jaar komen er al deze updates die de schaalbaarheid en expressiviteit van het systeem enorm verbeteren, zodat je dezelfde soort prestaties krijgt die je ziet van systemen zoals Solana enzovoort. Of in ieder geval in dezelfde orde van grootte… Je krijgt niet alleen alle veiligheid, de correctheid, de veerkracht en een geweldige gemeenschap van drie miljoen mensen, maar je krijgt ook het beste van wat concurrenten brengen…

“Juni en oktober worden geweldige maanden voor ons, want dat zijn de maanden waarin we veel nieuwe functies inschakelen… qua verbeteringen in Plutus, zijkettingen, pipelining… en er is een aantal fenomenale toegepaste onderzoeksdraden zoals Hydra…

“Op het gebied van duurzaamheid zou je een systeem willen dat naarmate het werkt, efficiënter en schaalbaarder wordt en de mogelijkheid heeft om in een organisch tempo te groeien, en het systeem bevat dezelfde kostenplaats en prestatiestandaard die je leert kennen en waar je van houdt… Dat betekent dat je dingen als Mithril nodig hebt…

“En dan zelfbeschikking, die uniek is voor Cardano en een paar anderen zoals Tezos (XTZ)… We hebben een grote bestuurslaag. Je hebt gegevens, je kunt stemmen. En je kunt deelnemen aan de governance van het systeem… Ook heeft Cardano een eigen treasury systeem. Zoals elke regering heeft het de mogelijkheid om geld te drukken. En als gevolg daarvan kun je dat gebruiken om de ontwikkeling ervan te financieren. Het is dus niet alleen zelfbeschikking – het is ook zelffinancierend, zelf-bootstrapping. “

Verdien uw eerste Bitcoin. Meld u aan en ontvang een bonus van $12. Een verwijzingsbonus tot $3.000!