Binance benoemd Khaby Lame uit tot ambassadeur

Binance is goed bezig als het gaat om het binden van sterren aan de programma’s van de exchange. Vorige week werd bekend dat Cristiano Ronaldo met Binance gaat samenwerken om NFT’s te promoten. Vandaag heeft de grootste cryptocurrency-exchange een samenwerking aangekondigd met Khaby Lame, die het populairste TikTok-account beheert.

De in Senegal geboren Italiaan is tot merkambassadeur uitgeroepen door Binance, dat gelooft dat het partnerschap hen in staat zal stellen om divers crypto-onderwijs te bevorderen. In een aankondiging werd ook aangegeven dat er een Khaby Lame NFT-collectie zal worden gelanceerd. Binance is van mening dat de samenwerking daarnaast bepaalde mythen rondom crypto en Web3 kan ontkrachten, terwijl het ook de groei van het Binance-ecosysteem ten goede komt.

Khaby zelf is ook bezig met het aangaan van vele samenwerkingen met grote namen. Hij werkt namelijk al samen met Amazon, Netflix en Amazon Prime.

Zoals eerder in dit artikel vermeld, wilt Binance zich richten op de educatie omtrent cryptocurrencies. Dit valt geheel in lijn met de stappen die de exchange recentelijk genomen heeft waarmee het een wereldwijd Binance-ecosyteem wilt creëren.

Ook werd er namelijk door Binance aangekondigd dat het gaat samenwerken met de beveiligings- en exchange-regulator van Cambodja om de crypto-industrie te ontwikkelen. Hierdoor wordt de invloed van de exchange in de Zuidoost-Aziatische regio verder uitgebreid. Het ontvangt namelijk ook een Virtual Asset Service Provider (VASP) -licentie en de Electronic Money Issuance-licentie in de Filipijnen.

Ook zet Binance stappen in Europa, waar het onlangs goedkeuring gekregen heeft van de Franse toezichthouder, de Autorité des Marchés Financiers. Hierdoor heeft de exchange de status als geregistreerde dienstverlener voor digitale activa ontvangen. Ook is de Golf-regio een gebied waar de invloed van de exchange sterk aanwezig is. Het heeft namelijk licenties ontvangen voor dienstverlening omtrent digitale activa van Dubai en Bahrein.

Met stevige concurrentie van andere crypto-uitwisselingen Crypto.com en Coinbase, en een bearmarkt, valt nog te bezien hoe Binance zijn wereldwijde heerschappij kan behouden.