Verenigde Arabische Emiraten

Binance en FTX breiden uit naar Arabische Golfstaten

De grote exchanges zijn bezig met het intensiveren van hun inspanningen om ook voet aan de grond te krijgen in de Arabische Golfstaten. In die regio lijken de toezichthouders gastvrijer te zijn dan in de meeste gebieden van de wereld. Binance heeft namelijk een licentie verkregen om te kunnen opereren als een cryptoasset-service-aanbieder in Bahrein. Daarnaast heeft de rivaal van Binance, FTX, onlangs een exchange-licentie ontvangen in de Verenigd Arabische Emiraten.

De Centrale Bank van Bahrein (CBB) heeft de licentie aan Binance toegewezen, waardoor de exchange voor het eerst toestemming krijgt om te opereren in samenwerking met een Arabische Golfstaat. Voor het bedrijf kan dit worden gezien als een mijlpaal, omdat Binance een wereldwijde positie nastreeft. Binance CEO, CZ, zei hierover het volgende:

“Team Bahrain heeft een aanzienlijke vooruitziende blik getoond in de ontwikkeling van crypto-regelgeving en biedt de wettelijke bescherming die consumenten van toezichthouders over de hele wereld mogen verwachten.”

Daarnaast is het streven van Binance gericht op het voldoen van de strenge criteria van de CBB. CZ voegde hieraan toe dat het bedrijf zowel lokaal als wereldwijd ervoor probeert te zorgen dat de exchange voldoet aan de vereisten van toezichthouders. Dit betekent ook dat de gebruikers beschermd dienen te worden met een sterk anti-witwas- en terrorisme-financieringsbeleid.

Ontwikkelingen in Dubai

FTX heeft ondertussen een licentie weten te verkrijgen om digitale activa te mogen uitwisselen in Dubai. Daarnaast is het plan om daar een regionaal hoofdkantoor op te zetten. Het bedrijf was van plan om complexe derivaten-producten in Dubai te lanceren, vertrouwend op gecentraliseerde tegenpartij-clearing voor institutionele markten.

Eerder deze maand kwam het nieuws naar buiten dat er een speciale toezichthouder (VARA) zal worden gevormd die gespecialiseerd zal zijn in crypto-regelgeving. Sheikh Mohammed bin Rashid, de heerser van Dubai, zei hiervoer het volgende:

“We hebben een onafhankelijke autoriteit opgericht om toezicht te houden op de ontwikkeling van de beste zakelijke omgeving ter wereld voor de virtuele activa in termen van regelgeving, licenties, bestuur en in overeenstemming met lokale en wereldwijde financiële systemen.”

De directeur-generaal van de Dubai World Trade Centre Authority, Helal Saeed Almarri, merkt op dat de nieuwe toezichthouder gaat zorgen voor een gestructureerde samenwerking, het bevorderen van innovatie en de bescherming van het publiek. Hieruit blijkt dat Dubai klaar is om grote bedrijven in de industrie toe te laten in het financiële systeem. Almarri zei hierover:

“Het licentiëren van FTX binnen dit gespecialiseerde regime weerspiegelt onze focus op het mogelijk maken van alleen de meest geloofwaardige wereldwijde spelers die een consistente toewijding tonen om deze sector toekomstbestendig te maken.”

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN