Cryptocurrencies worden steeds populairder in Latijns-Amerika

Cryptocurrency is de afgelopen jaren steeds populairder geworden, zo ook in Latijns-Amerika. Een recent onderzoek vanuit de betalingsgigant Mastercard laat namelijk zien dat 51% van de consumenten in de regio een transactie met cryptocurrencies heeft uitgevoerd.

Bovendien heeft meer dan een derde van hen een aankoop gedaan met stablecoin, volgens Mastercard’s New Payments Index 2022, een onderzoek dat tussen maart en april werd gehouden onder meer dan 35.000 mensen over de hele wereld en dat woensdag werd gepubliceerd.

In de tweede editie laat de studie zien dat financiële innovatie – cryptocurrencies, DeFi-oplossingen, blockchain, NFT’s – significante activiteit in de regio registreert, waarbij consumenten graag meer willen weten over het ecosysteem. Walter Pimenta – executive vice president voor producten en engineering, Mastercard Latijns-Amerika en Caraïben – gaf het volgende aan:

“Latijns-Amerikanen wenden zich steeds meer tot technologie om hun financiële transacties uit te voeren en deze trend zal naar verwachting blijven toenemen, waarbij een overweldigende 95% van plan is om het komende jaar een digitale betaalmethode te gebruiken en 29% erkent minder contant geld te hebben gebruikt in de vorig jaar.”

In de regio is tevens 54% van de ondervraagde consumenten optimistisch over de prestaties van digitale activa als investering, en tweederde wil meer flexibiliteit om cryptocurrencie en traditionele betaalmethoden door elkaar te gebruiken. Zo zei 82% van de ondervraagden dat ze cryptocurrency-gerelateerde functies direct bij hun huidige bank zouden willen zien.

Uit het onderzoek bleek ook dat consumenten meer vertrouwen zouden hebben bij het investeren (69%) en het doen/ontvangen van betalingen (67%) in cryptocurrencies als ze werden uitgegeven of ondersteund door een vertrouwde organisatie.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!